Олимпијакос не прашта грешке!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком самокритични после пораза од Атињана. "Показали су нам у чему смо лоши", поручују. Да ли им је атмосфера одмогла?

Кошарка 08.11.2014 | 15:15
Олимпијакос не прашта грешке!

Навијачке групе два клуба су се дружиле и забавиле, Олимпијакос остварио и четврту, важну победу (трећу у гостима), а кошаркаши Црвене звезде Телеком први пут ове сезоне изгубили на свом терену.

Да ли би им домаћинско навијање пуне Комбанк арене помогло? Незахвално је рећи, јер су Пирејци потврдили да су и без Принтезиса и Лоџеског велики фаворит против свакога у групи. Наравно, нема сумње да би ветар у лице - а не у леђа - вероватно бар отежао посао Атињанима.

Јака Блажич пожелео је, у сваком случају, да и београдски црвено-бели добију сличан дочек у Грчкој. Бобан Марјановић подсетио је да су играчи ти који су најодговорнији, као и да не би требало да се прича о утицају навијача или о суђењу.

"Нисмо смели да допустимо да велики Олимпијакос дође до онакве предности. Да ли би било другачије у другачијој атмосфери? Можда нам је на терену био потребан тај ветар у леђа, али генерално - пораз је наша кривица и ми смо кривци. Не би требало ни коментарисати суђење, јер је то знак слабости. Требало би да се усмеримо само на себе", рекао је Марјановић.

Како је видео игру Олимпијакоса и константну борбу са по двадесетак центиметара нижим ривалима под кошем?

"Изузетно је тешко играти када толико трче горе-доле, горе-доле, када толико играју пик-ен-рол, када се толико ’намештају’ лево-десно, лево-десно... Мислим да смо, ипак, играли одличну одбрану. И једни и други. Напад је оскудевао, али и они су имали проблем у нападу на моменте. Наравно, ми смо имали мало више проблема“, додао је Марјановић.

Никола Калинић мисли да би пораз од троструког шампиона Европе могао да буде велика школа за Звезду, ако поуке буду извучене.

"Велика поука за нас. Ово је Евролига, свака утакмица је битна, а Олимпијакос нам је показао у чему смо лоши и шта би требало да радимо. Одиграли смо најлошију утакмицу ове сезоне. У појединим ситуацијама, када је требало да преломимо меч, одиграли смо глупо", изјавио је он, па додао:

"Добро, можда је глупо мало прејака реч, боље би било рећи да смо играли неискусно. Морамо да наставимо да тренирамо, да напредујемо и верујем да ћемо бити све бољи", рекао је Калинић.

Његов саиграч Немања Дангубић сматра да екипу није пореметила атмосфера у хали, већ игра Олимпијакоса на својој половини.

"Њихова перфектна одбрана је одлучила. Све заслуге припадају њима и, пре свега, том сегменту. На нама је да се што пре опоравимо и да се концентришемо само на меч у Солноку".

Црвено-бели отпутоваће у Мађарску у суботу ујутро. Наредну утакмицу играће у недељу, од 16.00 часова. Без сумње ће бар дан „вртети филм“ меча у црвено-белој Комбанк арени.

"Направили смо доста почетничких грешака, што је недопустиво против двоструког узастопног европског првака. Успели смо да у првом полувремену Олимпијакос сведемо на 27 поена, нисмо играли лошу одбрану, али напад није функционисао", рекао је Стефан Јовић.

Док су навијачи полако напуштали халу, и Нишлија је говорио о атмосфери и о томе како су играчи Олимпијакоса доживели меч.

"Лакше је играти у оваквој атмосфери, када знате да су братски клубови, да ту влада домаћинска атмосфера од стране наших навијача, па нису имали превелики притисак, без обзира на поједине тренутке када је публика била гласнија. Честитке на амбијенту, хвала навијачима на подршци", додао је плејмејкер.

После Звездиног пораза, Валенсија је остварила прву победу и наговестила велику борбу у Групи Д за пласман у нокаут рунду.
"Неће бити лако, то је јасно. Први следећи меч играмо у недељу, па нам следи гостовање у Шпанији (четвртак, Лаборал Кућа). Морамо да победимо на страни ако мислимо да тражимо своју шансу за пласман, то је јасно“, констатовао је Јовић оно што и многи после победе Олимпијакоса и Валенсије у петак увече.

До краја прве фазе Евролиге, црвено-бели одиграће још шест утакмица:

Лаборал Кућа - Звезда 13. новембар
Галатасарај - Звезда 21. новембар
Звезда - Нептунас 27. новембар
Валенсија - Звезда 5. децембар
Олимпијакос - Звезда 12. децембар
Звезда - Лаборал Кућа (није прецизиран датум)

ТАБЕЛА ГРУПЕ Д: Олимпијакос 4-0, Галатасарај 2-2, Звезда 2-2, Лаборал 2-2, Валенсија 1-3, Нептунас 1-3.

Коментари / 0

Оставите коментар