Olimpijakos ne prašta greške!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom samokritični posle poraza od Atinjana. "Pokazali su nam u čemu smo loši", poručuju. Da li im je atmosfera odmogla?

Košarka 08.11.2014 | 15:15
Olimpijakos ne prašta greške!

Navijačke grupe dva kluba su se družile i zabavile, Olimpijakos ostvario i četvrtu, važnu pobedu (treću u gostima), a košarkaši Crvene zvezde Telekom prvi put ove sezone izgubili na svom terenu.

Da li bi im domaćinsko navijanje pune Kombank arene pomoglo? Nezahvalno je reći, jer su Pirejci potvrdili da su i bez Printezisa i Lodžeskog veliki favorit protiv svakoga u grupi. Naravno, nema sumnje da bi vetar u lice - a ne u leđa - verovatno bar otežao posao Atinjanima.

Jaka Blažič poželeo je, u svakom slučaju, da i beogradski crveno-beli dobiju sličan doček u Grčkoj. Boban Marjanović podsetio je da su igrači ti koji su najodgovorniji, kao i da ne bi trebalo da se priča o uticaju navijača ili o suđenju.

"Nismo smeli da dopustimo da veliki Olimpijakos dođe do onakve prednosti. Da li bi bilo drugačije u drugačijoj atmosferi? Možda nam je na terenu bio potreban taj vetar u leđa, ali generalno - poraz je naša krivica i mi smo krivci. Ne bi trebalo ni komentarisati suđenje, jer je to znak slabosti. Trebalo bi da se usmerimo samo na sebe", rekao je Marjanović.

Kako je video igru Olimpijakosa i konstantnu borbu sa po dvadesetak centimetara nižim rivalima pod košem?

"Izuzetno je teško igrati kada toliko trče gore-dole, gore-dole, kada toliko igraju pik-en-rol, kada se toliko ’nameštaju’ levo-desno, levo-desno... Mislim da smo, ipak, igrali odličnu odbranu. I jedni i drugi. Napad je oskudevao, ali i oni su imali problem u napadu na momente. Naravno, mi smo imali malo više problema“, dodao je Marjanović.

Nikola Kalinić misli da bi poraz od trostrukog šampiona Evrope mogao da bude velika škola za Zvezdu, ako pouke budu izvučene.

"Velika pouka za nas. Ovo je Evroliga, svaka utakmica je bitna, a Olimpijakos nam je pokazao u čemu smo loši i šta bi trebalo da radimo. Odigrali smo najlošiju utakmicu ove sezone. U pojedinim situacijama, kada je trebalo da prelomimo meč, odigrali smo glupo", izjavio je on, pa dodao:

"Dobro, možda je glupo malo prejaka reč, bolje bi bilo reći da smo igrali neiskusno. Moramo da nastavimo da treniramo, da napredujemo i verujem da ćemo biti sve bolji", rekao je Kalinić.

Njegov saigrač Nemanja Dangubić smatra da ekipu nije poremetila atmosfera u hali, već igra Olimpijakosa na svojoj polovini.

"Njihova perfektna odbrana je odlučila. Sve zasluge pripadaju njima i, pre svega, tom segmentu. Na nama je da se što pre oporavimo i da se koncentrišemo samo na meč u Solnoku".

Crveno-beli otputovaće u Mađarsku u subotu ujutro. Narednu utakmicu igraće u nedelju, od 16.00 časova. Bez sumnje će bar dan „vrteti film“ meča u crveno-beloj Kombank areni.

"Napravili smo dosta početničkih grešaka, što je nedopustivo protiv dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka. Uspeli smo da u prvom poluvremenu Olimpijakos svedemo na 27 poena, nismo igrali lošu odbranu, ali napad nije funkcionisao", rekao je Stefan Jović.

Dok su navijači polako napuštali halu, i Nišlija je govorio o atmosferi i o tome kako su igrači Olimpijakosa doživeli meč.

"Lakše je igrati u ovakvoj atmosferi, kada znate da su bratski klubovi, da tu vlada domaćinska atmosfera od strane naših navijača, pa nisu imali preveliki pritisak, bez obzira na pojedine trenutke kada je publika bila glasnija. Čestitke na ambijentu, hvala navijačima na podršci", dodao je plejmejker.

Posle Zvezdinog poraza, Valensija je ostvarila prvu pobedu i nagovestila veliku borbu u Grupi D za plasman u nokaut rundu.
"Neće biti lako, to je jasno. Prvi sledeći meč igramo u nedelju, pa nam sledi gostovanje u Španiji (četvrtak, Laboral Kuća). Moramo da pobedimo na strani ako mislimo da tražimo svoju šansu za plasman, to je jasno“, konstatovao je Jović ono što i mnogi posle pobede Olimpijakosa i Valensije u petak uveče.

Do kraja prve faze Evrolige, crveno-beli odigraće još šest utakmica:

Laboral Kuća - Zvezda 13. novembar
Galatasaraj - Zvezda 21. novembar
Zvezda - Neptunas 27. novembar
Valensija - Zvezda 5. decembar
Olimpijakos - Zvezda 12. decembar
Zvezda - Laboral Kuća (nije preciziran datum)

TABELA GRUPE D: Olimpijakos 4-0, Galatasaraj 2-2, Zvezda 2-2, Laboral 2-2, Valensija 1-3, Neptunas 1-3.

Komentari / 0

Ostavite komentar