Недвед: Италија се мора пробудити!

Бивши фудбалер Јувентуса сматра да италијански клубови све више заостају за ривалима из Европе, али додаје да би пример Старе даме могао да охрабри и остале.

Фудбал 07.11.2014 | 20:30
Недвед: Италија се мора пробудити!

Италијански фудбал корак са Европом, клубови из Серије А тешко долазе до завршница европских такмичења, а победе над великим тимовима са Старог континента сада су више инциденти, него правило.

Функционер Јувентуса и бивши играч торинске Старе даме Павел Недвед сматра да је време да се клубови са Чизме коначно тргу.
"Погледајте колика је разлика између минхенског Бајерна и италијанских клубова. Пре две године је Јувентус играо против њега, а сада видите и како је Рома прошла. Италијански фудбал више није онако добар као што је био у прошлости, то је ваљда свима јасно. Ипак, мислим да може да се врати на врх. Италија је заспала и мора да се пробуди", рекао је Недвед.

Као корак у добром правцу Недвед је навео оно што ради његов клуб, Јувентус и додао да би остали клубови требало да следе примере торинског гиганта.
"Јувентус има стадион у свом власништву и он је увек распродат. Остали клубови морају да следе наш пример како би се вратили у живот. Поносан сам што сам део клуб као што је Јувентус“, додао је Недвед.

Стара дама је претходне три сезоне суверено освајала титуле првака Италије, али тај успех није успевала да пренесе на европска такмичења. У сезони 2012/13 екипа из Торина изгубила је од Бајерна у четвртфиналу ЛШ.

Прошле сезоне Јувентус чак није прошао ни такмичење по групама, а касније је наставио у Лиги Европе у којој је стигао до полуфинала. У овој сезони Јувентус још има шансе да се домогне осмине финала ЛШ, али ће морати у последња два кола да победи Малме и Атлетико.

Коментари / 0

Оставите коментар