Nedved: Italija se mora probuditi!

Bivši fudbaler Juventusa smatra da italijanski klubovi sve više zaostaju za rivalima iz Evrope, ali dodaje da bi primer Stare dame mogao da ohrabri i ostale.

Fudbal 07.11.2014 | 20:30
Nedved: Italija se mora probuditi!

Italijanski fudbal korak sa Evropom, klubovi iz Serije A teško dolaze do završnica evropskih takmičenja, a pobede nad velikim timovima sa Starog kontinenta sada su više incidenti, nego pravilo.

Funkcioner Juventusa i bivši igrač torinske Stare dame Pavel Nedved smatra da je vreme da se klubovi sa Čizme konačno trgu.
"Pogledajte kolika je razlika između minhenskog Bajerna i italijanskih klubova. Pre dve godine je Juventus igrao protiv njega, a sada vidite i kako je Roma prošla. Italijanski fudbal više nije onako dobar kao što je bio u prošlosti, to je valjda svima jasno. Ipak, mislim da može da se vrati na vrh. Italija je zaspala i mora da se probudi", rekao je Nedved.

Kao korak u dobrom pravcu Nedved je naveo ono što radi njegov klub, Juventus i dodao da bi ostali klubovi trebalo da slede primere torinskog giganta.
"Juventus ima stadion u svom vlasništvu i on je uvek rasprodat. Ostali klubovi moraju da slede naš primer kako bi se vratili u život. Ponosan sam što sam deo klub kao što je Juventus“, dodao je Nedved.

Stara dama je prethodne tri sezone suvereno osvajala titule prvaka Italije, ali taj uspeh nije uspevala da prenese na evropska takmičenja. U sezoni 2012/13 ekipa iz Torina izgubila je od Bajerna u četvrtfinalu LŠ.

Prošle sezone Juventus čak nije prošao ni takmičenje po grupama, a kasnije je nastavio u Ligi Evrope u kojoj je stigao do polufinala. U ovoj sezoni Juventus još ima šanse da se domogne osmine finala LŠ, ali će morati u poslednja dva kola da pobedi Malme i Atletiko.

Komentari / 0

Ostavite komentar