Кан: Дрхтали смо пред Италијанима, сад је обрнуто!

Легендарни немачки голман каже да је потпуно разочаран италијанским фудбалом и сматра да се у Серији А игра старомодан фудбал.

Фудбал 07.11.2014 | 20:00
Кан: Дрхтали смо пред Италијанима, сад је обрнуто!

Легендарни немачки голман Оливер Кан "окрпио" је италијански фудбал који је, према његовим речима последњих година у великом паду о чему сведоче и резултати клубова из Серије А у европским такмичењима.

Екипа Бајерна недавно је у два меча против Роме постигла 10 и примила само један гол, уз наравно, максималних шест бодова.
"Некада су немачки тимови дрхтали пред ривалима из Италије, а сада се ситуација потпуно променила. После жреба за Лигу шампиона сви су причали о групи смрти. Али, испоставило се да то није баш тако. Нисам могао ни да замислим да ће Рома бити тако лоша. Дошли су у Минхен са само једним циљем, да изгубе са превеликом разликом“, рекао је Кан за Коријере дело Спорт.

Бивши голман немачке репрезентације и Бајерна признао је да је разочаран стањем у италијанском фудбалу.
„Италијански фудбал каска за осталима у Европи. Нема ништа заједничког са модерним фудбалом, поготово када је у питању брзина. То је фудбал који је застарео. Једноставно, италијанске екипе не знају шта да раде када имају динамичнијег ривала. Зато ни Рома није могла да ухвати ритам против Бајерна“, додао је Кан.

Последњи клуб из Италије коиј је освојио неки европски трофеј био је милански Интер који је пре четири година тријумфовао у Лиги шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар