Kan: Drhtali smo pred Italijanima, sad je obrnuto!

Legendarni nemački golman kaže da je potpuno razočaran italijanskim fudbalom i smatra da se u Seriji A igra staromodan fudbal.

Fudbal 07.11.2014 | 20:00
Kan: Drhtali smo pred Italijanima, sad je obrnuto!

Legendarni nemački golman Oliver Kan "okrpio" je italijanski fudbal koji je, prema njegovim rečima poslednjih godina u velikom padu o čemu svedoče i rezultati klubova iz Serije A u evropskim takmičenjima.

Ekipa Bajerna nedavno je u dva meča protiv Rome postigla 10 i primila samo jedan gol, uz naravno, maksimalnih šest bodova.
"Nekada su nemački timovi drhtali pred rivalima iz Italije, a sada se situacija potpuno promenila. Posle žreba za Ligu šampiona svi su pričali o grupi smrti. Ali, ispostavilo se da to nije baš tako. Nisam mogao ni da zamislim da će Roma biti tako loša. Došli su u Minhen sa samo jednim ciljem, da izgube sa prevelikom razlikom“, rekao je Kan za Korijere delo Sport.

Bivši golman nemačke reprezentacije i Bajerna priznao je da je razočaran stanjem u italijanskom fudbalu.
„Italijanski fudbal kaska za ostalima u Evropi. Nema ništa zajedničkog sa modernim fudbalom, pogotovo kada je u pitanju brzina. To je fudbal koji je zastareo. Jednostavno, italijanske ekipe ne znaju šta da rade kada imaju dinamičnijeg rivala. Zato ni Roma nije mogla da uhvati ritam protiv Bajerna“, dodao je Kan.

Poslednji klub iz Italije koij je osvojio neki evropski trofej bio je milanski Inter koji je pre četiri godina trijumfovao u Ligi šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar