Србац: Стигла помоћ из Сан Марина

Општинска организација Црвеног крста Србац добила је нову пошиљку разноврсне помоћи од Црвеног крста  Сан Марина  у вриједности од 32.000 марака.

Република Српска 07.11.2014 | 15:11
Србац: Стигла помоћ из Сан Марина

Ријеч је о додатној опреми за стоматолошку ординацију у Амбуланти породичне медицине у Разбоју вриједној 24.000 марајка, 29 болничких кревета за дјецу и одрасле, таблама за очитавање рентгенских снимака вриједних 8.000 марака, а стигло је и неколико сталака за инфузију.     

Како србачки Дом здравља нема стационара, болничке кревете, ормариће и осталу опрему уступићемо Општој болници Градишка – каже секретар Црвеног крста Србац Љиљана Јовичић.

Она додаје да ће опрему за зубарску ординацију предати Дому здравља под условом да се  у овој здравственој установи стоматолошке услуге  једно вријеме дају бесплатно  социјално угроженим лицима,  вишечланим породицама и лицима из домаћинстава која су  претрпјела  велику штету у мајским и августовским поплавама.     

Од хумануитараца из Сан Марина стигла је и већа количина  хране, хигијенских средстава и одјевних предмета  за полоављено стабновништво.    

Сарадња Црвеног крста Српца и Сан Марина  успостављена је прије двије године захваљујући  Зорки Михаљевић  која је родом из србачког краја, а са породицом живи у Сан Марину. Захваљујући томе, Црвени крст из  Сан Марина је  у протеклом периоду финансирао је изградњу складишног простора Црвеног крста у Српцу,  поклонио већи број рачунара школама у Разбоју и Српцу, суфинансирао набавку намјештаја у школи у Каоцима, те пружио помоћ у изградњи нове куће самохраној мајци Стојанки Петковић  из Срђевића.

Ова помоћ процјењује се на око  80.000 КМ. У знак захвалности за пружену помоћ и сарадњу са Црвеним крстом и локалном заједницом,  Црвеном крсту Сан Марина додијељено је општинско признање – захвалница.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

боки

07.11.2014 14:57

Па посто је то од Црвеног крста па видим да нигдје се не спомињу особе са посебним потребама.

ОДГОВОРИТЕ