Srbac: Stigla pomoć iz San Marina

Opštinska organizacija Crvenog krsta Srbac dobila je novu pošiljku raznovrsne pomoći od Crvenog krsta  San Marina  u vrijednosti od 32.000 maraka.

Republika Srpska 07.11.2014 | 15:11
Srbac: Stigla pomoć iz San Marina

Riječ je o dodatnoj opremi za stomatološku ordinaciju u Ambulanti porodične medicine u Razboju vrijednoj 24.000 marajka, 29 bolničkih kreveta za djecu i odrasle, tablama za očitavanje rentgenskih snimaka vrijednih 8.000 maraka, a stiglo je i nekoliko stalaka za infuziju.     

Kako srbački Dom zdravlja nema stacionara, bolničke krevete, ormariće i ostalu opremu ustupićemo Opštoj bolnici Gradiška – kaže sekretar Crvenog krsta Srbac Ljiljana Jovičić.

Ona dodaje da će opremu za zubarsku ordinaciju predati Domu zdravlja pod uslovom da se  u ovoj zdravstvenoj ustanovi stomatološke usluge  jedno vrijeme daju besplatno  socijalno ugroženim licima,  višečlanim porodicama i licima iz domaćinstava koja su  pretrpjela  veliku štetu u majskim i avgustovskim poplavama.     

Od humanuitaraca iz San Marina stigla je i veća količina  hrane, higijenskih sredstava i odjevnih predmeta  za poloavljeno stabnovništvo.    

Saradnja Crvenog krsta Srpca i San Marina  uspostavljena je prije dvije godine zahvaljujući  Zorki Mihaljević  koja je rodom iz srbačkog kraja, a sa porodicom živi u San Marinu. Zahvaljujući tome, Crveni krst iz  San Marina je  u proteklom periodu finansirao je izgradnju skladišnog prostora Crvenog krsta u Srpcu,  poklonio veći broj računara školama u Razboju i Srpcu, sufinansirao nabavku namještaja u školi u Kaocima, te pružio pomoć u izgradnji nove kuće samohranoj majci Stojanki Petković  iz Srđevića.

Ova pomoć procjenjuje se na oko  80.000 KM. U znak zahvalnosti za pruženu pomoć i saradnju sa Crvenim krstom i lokalnom zajednicom,  Crvenom krstu San Marina dodijeljeno je opštinsko priznanje – zahvalnica.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

boki

07.11.2014 15:57

Pa posto je to od Crvenog krsta pa vidim da nigdje se ne spominju osobe sa posebnim potrebama.

ODGOVORITE