Брука Динама, Шимунић у пензију!

Нови катастрофалан загребачког Динама на "Мамксимиру" у Европи донео је занимљиве наслове и чланке у хрватској штампи. Можете да замислите какве! Плач појединих играча, Шимунића нигде нема...

Фудбал 07.11.2014 | 19:15
Брука Динама, Шимунић у пензију!

Загребачки Динамо исписао је још једну неславну страницу у својим европским наступима. Одјекнула је "петарда" у Максимиру!

Салцбург је умлатио "модре" 5:1 у 4. колу Лиге Европе, што је други најтежи пораз загребачког клуба у европским такмичењима. Сви се, наравно, сећамо оног дебакла у Лиги шампиона од француског Лиона (1:7).

Уједно ово је 15. пораз Динама у Лиги Европе, а статистика неумољиво показује да је хрватски шампион међу најгорима учесницима овогодишње Лиге Европе по броју примљених голова - 11. Само су Аполон (13) и Слован из Братиславе (14) примили више голова.

Тврдње браће Мамић да је "ово најбољи Динамо у последњих десет година" пале су у воду. Хрватски медији се детаљно присећају свих катастрофа које су динамовци преживљавали у Европи последњих година.

Додуше, треба бити поштен и рећи да је Динамо најконстантнији клуб из овог региона што се тиче учешћа у европским такмичењима. Иако је својевремено Јосип Шимунић, штопер Динама, уочи учешћа у групној фази ЛИге шампиона изјавио да "Динамо неће бити топовско месо", резултати и игре на терену су га демантовали. Из године у годину.

Кад смо већ код Шимунића. Њега није било у екипи Динама у синоћњем бродолому. Није га било ни у Сплиту. Уместо њега, капитенску траку понео је Домагој Антолић.

Све то дало је повода хрватским медијима да почну нагађања у вези са искусним дефанзивцем и његовом будућом каријером. Да ли му се спрема пензија?

Играчи Динама, наравно, нису били превише расположени за изјаве после дебакла. Помоћни тренер Игор Цвитановић искрено је признао, са сузама у очима:

"Ово ми је један од тежих тренутака у каријери. У Динаму сам од 1989. године, ово је стварно болно, не могу да схватим играче који имају овакву прилику. Баш сам тужан и шокиран, потресен, у играчкој каријери никад нисам попио пет комада у Загребу".

Тренер Зоран Мамић немоћно је констатовао:

"Очитали су нам лекцију, а ја не знам зашто... Не можемо да пронађемо одговор на страх мојих играча, несигурност и помањкање самопоуздања. Немогуће је да играчи који знају да играју тако много греше у предаји лопте, у основним елементима игре...".

Коментари / 0

Оставите коментар