Bruka Dinama, Šimunić u penziju!

Novi katastrofalan zagrebačkog Dinama na "Mamksimiru" u Evropi doneo je zanimljive naslove i članke u hrvatskoj štampi. Možete da zamislite kakve! Plač pojedinih igrača, Šimunića nigde nema...

Fudbal 07.11.2014 | 19:15
Bruka Dinama, Šimunić u penziju!

Zagrebački Dinamo ispisao je još jednu neslavnu stranicu u svojim evropskim nastupima. Odjeknula je "petarda" u Maksimiru!

Salcburg je umlatio "modre" 5:1 u 4. kolu Lige Evrope, što je drugi najteži poraz zagrebačkog kluba u evropskim takmičenjima. Svi se, naravno, sećamo onog debakla u Ligi šampiona od francuskog Liona (1:7).

Ujedno ovo je 15. poraz Dinama u Ligi Evrope, a statistika neumoljivo pokazuje da je hrvatski šampion među najgorima učesnicima ovogodišnje Lige Evrope po broju primljenih golova - 11. Samo su Apolon (13) i Slovan iz Bratislave (14) primili više golova.

Tvrdnje braće Mamić da je "ovo najbolji Dinamo u poslednjih deset godina" pale su u vodu. Hrvatski mediji se detaljno prisećaju svih katastrofa koje su dinamovci preživljavali u Evropi poslednjih godina.

Doduše, treba biti pošten i reći da je Dinamo najkonstantniji klub iz ovog regiona što se tiče učešća u evropskim takmičenjima. Iako je svojevremeno Josip Šimunić, štoper Dinama, uoči učešća u grupnoj fazi LIge šampiona izjavio da "Dinamo neće biti topovsko meso", rezultati i igre na terenu su ga demantovali. Iz godine u godinu.

Kad smo već kod Šimunića. Njega nije bilo u ekipi Dinama u sinoćnjem brodolomu. Nije ga bilo ni u Splitu. Umesto njega, kapitensku traku poneo je Domagoj Antolić.

Sve to dalo je povoda hrvatskim medijima da počnu nagađanja u vezi sa iskusnim defanzivcem i njegovom budućom karijerom. Da li mu se sprema penzija?

Igrači Dinama, naravno, nisu bili previše raspoloženi za izjave posle debakla. Pomoćni trener Igor Cvitanović iskreno je priznao, sa suzama u očima:

"Ovo mi je jedan od težih trenutaka u karijeri. U Dinamu sam od 1989. godine, ovo je stvarno bolno, ne mogu da shvatim igrače koji imaju ovakvu priliku. Baš sam tužan i šokiran, potresen, u igračkoj karijeri nikad nisam popio pet komada u Zagrebu".

Trener Zoran Mamić nemoćno je konstatovao:

"Očitali su nam lekciju, a ja ne znam zašto... Ne možemo da pronađemo odgovor na strah mojih igrača, nesigurnost i pomanjkanje samopouzdanja. Nemoguće je da igrači koji znaju da igraju tako mnogo greše u predaji lopte, u osnovnim elementima igre...".

Komentari / 0

Ostavite komentar