Путин и Обама се састају 15. новембра?

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Барак Обама могли би да се састану половином новембра на самиту Групе 20.

Свијет 07.11.2014 | 16:02
Путин и Обама се састају 15. новембра?

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Барак Обама, могли би се састану на самиту Групе 20 који ће бити одржан у аустралијском граду Бризбејну 15. и 16. новембра, изјавио је Путинов прес секретар Дмитриј Песков."Несумњиво. Наравно, могуће је", рекао је Песков, одговарајући на питање новинара да ли је могућ "стојећи" сусрет Путина и Обаме на самиту двадесеторице.

"Међутим, не искључујемо да ће они овако или онако комуницирати", додао је Песков, наводећи да се пуноважан сусрет не планира, преноси РИА Новости.Песков је додао да Путин има планиран читав низ сусрета на самиту Г20."У целини су самити, велики самити, осим наравно њиховог дневног реда, добри и као терен који даје могућност да практично свако разговара са сваким 'на маргинама'", рекао је он.

Та руска агенција пренела је у среду да Песков није искључио могућност неформалног разговора Путина са Обамом на маргинама међународних самита Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ) од 9. до 11. новембра у Пекингу и Г20, али се, како је рекао, одвојени сусрети не планирају.

Раније је јављено да Обама намерава да посети Пекинг од 10. до 12. новембра и да учествује на сусрету лидера АПЕЦ а Кремљ је најавио да ће од 9. до 11. новембра Путин посетити Кину, где ће учествовати у раду 22. састанка шефова држава и влада АПЕЦ и првог дана разговарати са председником Кине Сјијем Ђинпингом.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

супер

07.11.2014 15:43

Сигурно се састају због Формирања власти у Републици Српској. Да Милу подрзе у развоју братства и јединства.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милина бозија

07.11.2014 16:05

О брате драги а опет ко су они за насег Милу иако су оно моцници у свијету али и Миле се не да. Он је свјетски науцник у муљању са свим и свацим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

07.11.2014 21:10

Кад Миле формира власт.ова двојица морат це свако јутро звати и питати ста требају да раде у току дана.

ОДГОВОРИТЕ