Putin i Obama se sastaju 15. novembra?

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama mogli bi da se sastanu polovinom novembra na samitu Grupe 20.

Svijet 07.11.2014 | 16:02
Putin i Obama se sastaju 15. novembra?

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, mogli bi se sastanu na samitu Grupe 20 koji će biti održan u australijskom gradu Brizbejnu 15. i 16. novembra, izjavio je Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov."Nesumnjivo. Naravno, moguće je", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da li je moguć "stojeći" susret Putina i Obame na samitu dvadesetorice.

"Međutim, ne isključujemo da će oni ovako ili onako komunicirati", dodao je Peskov, navodeći da se punovažan susret ne planira, prenosi RIA Novosti.Peskov je dodao da Putin ima planiran čitav niz susreta na samitu G20."U celini su samiti, veliki samiti, osim naravno njihovog dnevnog reda, dobri i kao teren koji daje mogućnost da praktično svako razgovara sa svakim 'na marginama'", rekao je on.

Ta ruska agencija prenela je u sredu da Peskov nije isključio mogućnost neformalnog razgovora Putina sa Obamom na marginama međunarodnih samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) od 9. do 11. novembra u Pekingu i G20, ali se, kako je rekao, odvojeni susreti ne planiraju.

Ranije je javljeno da Obama namerava da poseti Peking od 10. do 12. novembra i da učestvuje na susretu lidera APEC a Kremlj je najavio da će od 9. do 11. novembra Putin posetiti Kinu, gde će učestvovati u radu 22. sastanka šefova država i vlada APEC i prvog dana razgovarati sa predsednikom Kine Sjijem Đinpingom.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

super

07.11.2014 15:43

Sigurno se sastaju zbog Formiranja vlasti u Republici Srpskoj. Da Milu podrze u razvoju bratstva i jedinstva.....

ODGOVORITE
Name

milina bozija

07.11.2014 16:05

O brate dragi a opet ko su oni za naseg Milu iako su ono mocnici u svijetu ali i Mile se ne da. On je svjetski naucnik u muljanju sa svim i svacim.

ODGOVORITE
Name

rodjo

07.11.2014 21:10

Kad Mile formira vlast.ova dvojica morat ce svako jutro zvati i pitati sta trebaju da rade u toku dana.

ODGOVORITE