О управљању имовином локалних заједница

Савез општина и градова Републике Српске организовао је данас у Источном Сарајеву једнодневни семинар о теми ,,Управљање имовином јединица локалне заједнице''.

Република Српска 07.11.2014 | 12:50
О управљању имовином локалних заједница

Циљ семинара је подићи ниво знања и информисаности одборника,како би њихове одлуке подржавале ефективно управљање имовином,односно повећање прихода и смањење расхода који произилазе из те имовине.

,,Одговорно управљање имовином за сваку локалну заједницу је значајно јер се на тај начин повећавају приходи, који се користе за испуњавање обавеза према грађанима те локалне заједнице.Све локалне заједнице проводе активности на овом плану али је у неразвијеним општинама то мањег обима него што би требало.Развијеније општине постижу боље резулате.

"Сврха овог семинара је да подстакнемо све општине и градове да активно учествују у овом процесу и да овом питању посвете више пажње'', каже предавач на семинару Миодраг Бешлић стручни сарадник у Одјељењу за имовинско-правне односе града Бијељина.

Град Источно Сарајево примјер је како једна локална заједница, доношењем квалитетних одлука,одговорно управља својом имовином.

,,Сигурно увијек може боље,али сам убијеђен да су одлуке које је Скупштина града Источно Сарајево доносила у протеклом периоду унаприједиле сарадњу са Универзитетом Источно Сарајево и другим институцијама како би град боље функционисао'', истиче Мирослав Лучић предсједник Скупштине града Источно Сарајево.

Семинар о теми ,,Управљање имовином јединица локалне заједнице'' дио је пројекта ,,Систем обуке у јединицама локалне заједнице'',који се у организацији Савеза општина и градова Републике Српске проводи од 2012.године.

,,На основу досадашњих обука и анализа које смо урадили видимо да су одборницима биле потребне такве едукације.Мислим да ће и од овог семинара имати велике користи и да ће им помоћи да доносе адекватне одлуке'',каже Сања Крунић из Савез градова и општина РС.

Семинар о Управљању имовином локалне заједнице прошле седмице одржан је у Бијељини а у наредном периоду са овом темом упознаће се и одборници локалних заједница Бањалучке регије.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар