O upravljanju imovinom lokalnih zajednica

Savez opština i gradova Republike Srpske organizovao je danas u Istočnom Sarajevu jednodnevni seminar o temi ,,Upravljanje imovinom jedinica lokalne zajednice''.

Republika Srpska 07.11.2014 | 12:50
O upravljanju imovinom lokalnih zajednica

Cilj seminara je podići nivo znanja i informisanosti odbornika,kako bi njihove odluke podržavale efektivno upravljanje imovinom,odnosno povećanje prihoda i smanjenje rashoda koji proizilaze iz te imovine.

,,Odgovorno upravljanje imovinom za svaku lokalnu zajednicu je značajno jer se na taj način povećavaju prihodi, koji se koriste za ispunjavanje obaveza prema građanima te lokalne zajednice.Sve lokalne zajednice provode aktivnosti na ovom planu ali je u nerazvijenim opštinama to manjeg obima nego što bi trebalo.Razvijenije opštine postižu bolje rezulate.

"Svrha ovog seminara je da podstaknemo sve opštine i gradove da aktivno učestvuju u ovom procesu i da ovom pitanju posvete više pažnje'', kaže predavač na seminaru Miodrag Bešlić stručni saradnik u Odjeljenju za imovinsko-pravne odnose grada Bijeljina.

Grad Istočno Sarajevo primjer je kako jedna lokalna zajednica, donošenjem kvalitetnih odluka,odgovorno upravlja svojom imovinom.

,,Sigurno uvijek može bolje,ali sam ubijeđen da su odluke koje je Skupština grada Istočno Sarajevo donosila u proteklom periodu unaprijedile saradnju sa Univerzitetom Istočno Sarajevo i drugim institucijama kako bi grad bolje funkcionisao'', ističe Miroslav Lučić predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Seminar o temi ,,Upravljanje imovinom jedinica lokalne zajednice'' dio je projekta ,,Sistem obuke u jedinicama lokalne zajednice'',koji se u organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske provodi od 2012.godine.

,,Na osnovu dosadašnjih obuka i analiza koje smo uradili vidimo da su odbornicima bile potrebne takve edukacije.Mislim da će i od ovog seminara imati velike koristi i da će im pomoći da donose adekvatne odluke'',kaže Sanja Krunić iz Savez gradova i opština RS.

Seminar o Upravljanju imovinom lokalne zajednice prošle sedmice održan je u Bijeljini a u narednom periodu sa ovom temom upoznaće se i odbornici lokalnih zajednica Banjalučke regije.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar