Берлускони диже буру: Сан је Милан без странаца!

"Долазе Арапи, Руси, Индонежани са много новца и размишљау само тржишно, не и фудбалски", рекао је први човек Росонера.

Фудбал 07.11.2014 | 12:45
Берлускони диже буру: Сан је Милан без странаца!

Миланов газда Силвио Берлускони поново је запрепастио јавност у Европи изјавом да сања о дану када ће његов клуб играти са 11 италијанских фудбалера у стартној постави.

Контроверзни Каваљере се противи великом броју странца у италијанском фудбалу.
"Боли ме када видим све те стране фудбалере у италијанским клубовима, када видим да екипа изађе са 11 иностраних фудбалера у стартној постави. Волео бих да у будућности видим Милан за који ће играти само млади италијански фудбалери. Долазе Арапи, Руси, Индонежни са много новца и размишљау само тржишно, не и фудбалски", рекао је Берлускони у интревјуу за Национе.

Берлускони је средином осамдесетих година прошлог века клупио Милан и постао први велики газда који је уложио огроман новац у неки од највећих клубова Европе. Империју с Миланом је направио добрим делом и захваљујући страним играчима када је изазвао фудбалским земљотрес довођењем трилинга Ван Бастен - Гулит - Рајкард. Потом и куповинама Савићевића, Бобана, Папена, Вее, Шевченка...

Он је критиковао бившег Интеровог газду Масима Моратија што је продао клуб индонежанском магнату Ерику Тохиру.
"Као човек из Милана дубоко жалим што је Интер продат странцима и што се Морати повукао из фудбала. Не бих могао да продам Милан неком странцу. Можда чак ни неком другом Италијану. Покојни отац ми је рекао да наша породица има Миланов грб угравиран у срцима и нема намеру да обављам трансплатацију срца", рекао је 78-годишњи милијардер.

Коментари / 0

Оставите коментар