Berluskoni diže buru: San je Milan bez stranaca!

"Dolaze Arapi, Rusi, Indonežani sa mnogo novca i razmišljau samo tržišno, ne i fudbalski", rekao je prvi čovek Rosonera.

Fudbal 07.11.2014 | 12:45
Berluskoni diže buru: San je Milan bez stranaca!

Milanov gazda Silvio Berluskoni ponovo je zaprepastio javnost u Evropi izjavom da sanja o danu kada će njegov klub igrati sa 11 italijanskih fudbalera u startnoj postavi.

Kontroverzni Kavaljere se protivi velikom broju stranca u italijanskom fudbalu.
"Boli me kada vidim sve te strane fudbalere u italijanskim klubovima, kada vidim da ekipa izađe sa 11 inostranih fudbalera u startnoj postavi. Voleo bih da u budućnosti vidim Milan za koji će igrati samo mladi italijanski fudbaleri. Dolaze Arapi, Rusi, Indonežni sa mnogo novca i razmišljau samo tržišno, ne i fudbalski", rekao je Berluskoni u intrevjuu za Nacione.

Berluskoni je sredinom osamdesetih godina prošlog veka klupio Milan i postao prvi veliki gazda koji je uložio ogroman novac u neki od najvećih klubova Evrope. Imperiju s Milanom je napravio dobrim delom i zahvaljujući stranim igračima kada je izazvao fudbalskim zemljotres dovođenjem trilinga Van Basten - Gulit - Rajkard. Potom i kupovinama Savićevića, Bobana, Papena, Vee, Ševčenka...

On je kritikovao bivšeg Interovog gazdu Masima Moratija što je prodao klub indonežanskom magnatu Eriku Tohiru.
"Kao čovek iz Milana duboko žalim što je Inter prodat strancima i što se Morati povukao iz fudbala. Ne bih mogao da prodam Milan nekom strancu. Možda čak ni nekom drugom Italijanu. Pokojni otac mi je rekao da naša porodica ima Milanov grb ugraviran u srcima i nema nameru da obavljam transplataciju srca", rekao je 78-godišnji milijarder.

Komentari / 0

Ostavite komentar