ФСС има још мало за жалбу!

Фудбалски савез Србије спрема жалбу на драконску казну УЕФА и остало му је још пет радних дана да документ пошаље у Нион.

Фудбал 07.11.2014 | 00:00
ФСС има још мало за жалбу!

Изнад стадиона Партизана и на терену у Хумској 1 виђено је свашта 14. октобра. Меч између Србије и Албаније је трајао само 41 минут, а после је у сат времена стало све ружно што су добро изрежирали, али лоше извели играчи Албаније и навијачи Србије. Наш фудбалски савез спрема жалбу на драконску казну УЕФА и остало му је још пет радних дана да документ пошаље у Нион.

- Наш правни тим приводи крају овај посао и ускоро ћемо да нашу жалбу напишемо на српском, преведемо је на енглески језик и пошаљемо у Нион - каже Небојша Ивковић, помоћник генералног секретара ФСС Зорана Лаковића.

УЕФА је нагласила да су највеће отежавајуће околности Србије, због којих смо и кажњени са минусом од три бода и 100.000 евра, чињенице да је један навијач пластичном столицом тукао играча Албаније, а да се на трави појавио и Иван Богданов, "грешник" из Ђенове који је изазвао прекид меча Италија - Србија у квалификацијама за последње Европско првенство. Богданов је, иначе, од пре два дана и на интерној потерници МУП Србије и за њим се интензивно трага.

- Тај детаљ ће данас скоро сви да истакну као најважнији. Али, нама у Фудбалском савезу Србије и нашем правном тиму је у овом тренутку много важније да још једном докажемо и потврдимо да је она летелица, дрон који је даљински навођен, заправо изазвао цео хаос. То је наша главна тачка одбране, односно детаљ којим желимо да убедимо другостепени орган, Комисију за жалбе УЕФА да су нам неправедно одузета три бода. Осим тога, више је него јасно да је Стефан Митровић достојанствено онај провокаторски транспарент спустио на земљу и покушао да га однесе линијском судији - закључује Ивковић.

Коментари / 0

Оставите коментар