FSS ima još malo za žalbu!

Fudbalski savez Srbije sprema žalbu na drakonsku kaznu UEFA i ostalo mu je još pet radnih dana da dokument pošalje u Nion.

Fudbal 07.11.2014 | 00:00
FSS ima još malo za žalbu!

Iznad stadiona Partizana i na terenu u Humskoj 1 viđeno je svašta 14. oktobra. Meč između Srbije i Albanije je trajao samo 41 minut, a posle je u sat vremena stalo sve ružno što su dobro izrežirali, ali loše izveli igrači Albanije i navijači Srbije. Naš fudbalski savez sprema žalbu na drakonsku kaznu UEFA i ostalo mu je još pet radnih dana da dokument pošalje u Nion.

- Naš pravni tim privodi kraju ovaj posao i uskoro ćemo da našu žalbu napišemo na srpskom, prevedemo je na engleski jezik i pošaljemo u Nion - kaže Nebojša Ivković, pomoćnik generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića.

UEFA je naglasila da su najveće otežavajuće okolnosti Srbije, zbog kojih smo i kažnjeni sa minusom od tri boda i 100.000 evra, činjenice da je jedan navijač plastičnom stolicom tukao igrača Albanije, a da se na travi pojavio i Ivan Bogdanov, "grešnik" iz Đenove koji je izazvao prekid meča Italija - Srbija u kvalifikacijama za poslednje Evropsko prvenstvo. Bogdanov je, inače, od pre dva dana i na internoj poternici MUP Srbije i za njim se intenzivno traga.

- Taj detalj će danas skoro svi da istaknu kao najvažniji. Ali, nama u Fudbalskom savezu Srbije i našem pravnom timu je u ovom trenutku mnogo važnije da još jednom dokažemo i potvrdimo da je ona letelica, dron koji je daljinski navođen, zapravo izazvao ceo haos. To je naša glavna tačka odbrane, odnosno detalj kojim želimo da ubedimo drugostepeni organ, Komisiju za žalbe UEFA da su nam nepravedno oduzeta tri boda. Osim toga, više je nego jasno da je Stefan Mitrović dostojanstveno onaj provokatorski transparent spustio na zemlju i pokušao da ga odnese linijskom sudiji - zaključuje Ivković.

Komentari / 0

Ostavite komentar