Видео: ФИФА забрањује салто?!

Светска фудбалска федерација (ФИФА) могла би да забрани фудбалерима да постизање голова прослављау салтом.

Фудбал 07.11.2014 | 09:15
Видео: ФИФА забрањује салто?!

То је најавио потпредседник Здравственог комитета ФИФА Мишел Д'Хоге, а повод је недавна смрт играча у Индији који је приликом такве прославе сломио врат.

"Сматрам да није довољно ако ФИФА само упозори фудбалере да овакви видови прослове голова могу бити погубни", рекао је Д'Хоге.

ФИФА већ има извештаје у вези са овим правилом, али ће његово увођење потрајати.

"За прихватање оваквог правила потребан је заједнички став фудбалера, судија и федерација, али и да се прођу одређене процедуре", додао је Белгијанац.

Фудбалери често прослављају гол изводећи салто, а то је честа пракса углавном код играча са афричког континента, као што је нападач Борусије Дортмунд Пјер-Емерик Обамејанг.

Питање забране одређених прослава након погодака биће на дневном реду Међународног одбора фудбалских савеза (ИФАБ) 25. новембра.

Фудбалер Петер Биаксангзуала преминуо је прошле седмице услед прелома врата проузрокованим извођењем салта током пославе гола.Он је пет дана након тога преминуо у болници.

Прослављање погодака је већ неколико година пракса у НФЛ-у, али проблем у америчком фудбалу нису ризици од повреда играча, већ ниподаштавање ривала.

Коментари / 0

Оставите коментар