Video: FIFA zabranjuje salto?!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) mogla bi da zabrani fudbalerima da postizanje golova proslavljau saltom.

Fudbal 07.11.2014 | 09:15
Video: FIFA zabranjuje salto?!

To je najavio potpredsednik Zdravstvenog komiteta FIFA Mišel D'Hoge, a povod je nedavna smrt igrača u Indiji koji je prilikom takve proslave slomio vrat.

"Smatram da nije dovoljno ako FIFA samo upozori fudbalere da ovakvi vidovi proslove golova mogu biti pogubni", rekao je D'Hoge.

FIFA već ima izveštaje u vezi sa ovim pravilom, ali će njegovo uvođenje potrajati.

"Za prihvatanje ovakvog pravila potreban je zajednički stav fudbalera, sudija i federacija, ali i da se prođu određene procedure", dodao je Belgijanac.

Fudbaleri često proslavljaju gol izvodeći salto, a to je česta praksa uglavnom kod igrača sa afričkog kontinenta, kao što je napadač Borusije Dortmund Pjer-Emerik Obamejang.

Pitanje zabrane određenih proslava nakon pogodaka biće na dnevnom redu Međunarodnog odbora fudbalskih saveza (IFAB) 25. novembra.

Fudbaler Peter Biaksangzuala preminuo je prošle sedmice usled preloma vrata prouzrokovanim izvođenjem salta tokom poslave gola.On je pet dana nakon toga preminuo u bolnici.

Proslavljanje pogodaka je već nekoliko godina praksa u NFL-u, ali problem u američkom fudbalu nisu rizici od povreda igrača, već nipodaštavanje rivala.

Komentari / 0

Ostavite komentar