СНСД прихватио програм СДА

Између СДА и СНСД-а нема размимоилажења у програмским принципима за успостављање коалиције, изјавили су након састанка замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Република Српска 06.11.2014 | 19:44
СНСД прихватио програм СДА

Ипак СДА, још увијек није одлучила ко ће јој, у формирању власти на нивоу БиХ, бити партнер из Републике Српске.

Европски и НАТО пут БиХ, економија и запошљавање, борба против криминала и корупције, поштовање људских права, равноправност народа и грађана-све су то теме око којих СДА и СНСД имају велики степен сагласности, али СДА још увијек није одлучила да ли ће јој СНСД бити партнер у власти.

,,Имамо током викенда састанак и са другим блоком странака из Републике Српске. Одлучићемо након тога'', каже Бакир Изетбеговић замјеник предсједника СДА.

Осим што се са СДА слаже око програмских приоритета, предсједник СНСД-а Милорад Додик сматра и да је важно то што СНСД са својим партнерима, како каже, има власт у Републици Српској.

Додик тврди да је већ договорена подјела функција у Народној скупштини Републике Српске и да ће се до краја мјесеца одржати конститутивна сједница, а до краја године биће формирана и Влада Републике Српске.

,,Зато смо дошли данас овдје да о томе обавијестимо господина предсједника и његове сараднике. Чули смо да они још немају одлуку о томе ко им је партнер из Републике Српске. То је њихова одлука и ми не желимо да утичемо на њихово одлучивање али не желимо да да неко помисли да смо ми овдје утрчали, да смо се упуцавали и убацивали. Ипак мислим да одговорност и потенцијал које СНСД има, партнерство са ХДЗ-ом БиХ и партнерство које желимо изградити са СДА и осталим странкама из Федерације, моћи ће да продукује озбиљну структуру власти'', изјавио је Додик и додао да треба изабрати праве људе који магу да се баве привредом и економским развојем БиХ, а СНСД има баш такве људе.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

јупитер

06.11.2014 18:48

Прихватит ће Додик и Алија да ускрсне само да се дочепа власти зна и сам да је у милости СДА а њима су милији ови народњаци него црвењаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

06.11.2014 18:51

Како су оно говорили СНСД-овци нас је ко висе понуди, сад то исто СДА мозе тврдити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

06.11.2014 18:55

Баш га је лијепо видјети испред зелене плахте СДА и заставом с љиљанима.Како човјек може себи пљунути у уста-то је невјероватно! Да је требало -однио би и цвијеће на мезар Алије Изетбеговића. И он хоће независност? Грохотом се смијем.Продао би се за шаку пијеска у пустињи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фритз

06.11.2014 18:56

Хеј, Баја хеј, дрма ти се столица. Ниско си пао јаране, скроз ниско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

06.11.2014 19:36

Баја се противи свим законима физике. Толико велик он а малени они а он се опет успије завуци у г.....у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.11.2014 20:07

Милокрад це прихватити и да га осунете само даје на власти,он би у савез са црним дјавлом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

06.11.2014 20:27

Фино ти стоји зехлено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

07.11.2014 09:54

Тооооо. Знао сам цитаво вријеме да је Додо босанац, иако је неко вријеме глумио несто друго. Е сад моземо напријед. Браво Баја!

ОДГОВОРИТЕ