SNSD prihvatio program SDA

Između SDA i SNSD-a nema razmimoilaženja u programskim principima za uspostavljanje koalicije, izjavili su nakon sastanka zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Republika Srpska 06.11.2014 | 19:44
SNSD prihvatio program SDA

Ipak SDA, još uvijek nije odlučila ko će joj, u formiranju vlasti na nivou BiH, biti partner iz Republike Srpske.

Evropski i NATO put BiH, ekonomija i zapošljavanje, borba protiv kriminala i korupcije, poštovanje ljudskih prava, ravnopravnost naroda i građana-sve su to teme oko kojih SDA i SNSD imaju veliki stepen saglasnosti, ali SDA još uvijek nije odlučila da li će joj SNSD biti partner u vlasti.

,,Imamo tokom vikenda sastanak i sa drugim blokom stranaka iz Republike Srpske. Odlučićemo nakon toga'', kaže Bakir Izetbegović zamjenik predsjednika SDA.

Osim što se sa SDA slaže oko programskih prioriteta, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra i da je važno to što SNSD sa svojim partnerima, kako kaže, ima vlast u Republici Srpskoj.

Dodik tvrdi da je već dogovorena podjela funkcija u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će se do kraja mjeseca održati konstitutivna sjednica, a do kraja godine biće formirana i Vlada Republike Srpske.

,,Zato smo došli danas ovdje da o tome obavijestimo gospodina predsjednika i njegove saradnike. Čuli smo da oni još nemaju odluku o tome ko im je partner iz Republike Srpske. To je njihova odluka i mi ne želimo da utičemo na njihovo odlučivanje ali ne želimo da da neko pomisli da smo mi ovdje utrčali, da smo se upucavali i ubacivali. Ipak mislim da odgovornost i potencijal koje SNSD ima, partnerstvo sa HDZ-om BiH i partnerstvo koje želimo izgraditi sa SDA i ostalim strankama iz Federacije, moći će da produkuje ozbiljnu strukturu vlasti'', izjavio je Dodik i dodao da treba izabrati prave ljude koji magu da se bave privredom i ekonomskim razvojem BiH, a SNSD ima baš takve ljude.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

jupiter

06.11.2014 18:48

Prihvatit će Dodik i Alija da uskrsne samo da se dočepa vlasti zna i sam da je u milosti SDA a njima su miliji ovi narodnjaci nego crvenjaši.

ODGOVORITE
Name

drina

06.11.2014 18:51

Kako su ono govorili SNSD-ovci nas je ko vise ponudi, sad to isto SDA moze tvrditi.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

06.11.2014 18:55

Baš ga je lijepo vidjeti ispred zelene plahte SDA i zastavom s ljiljanima.Kako čovjek može sebi pljunuti u usta-to je nevjerovatno! Da je trebalo -odnio bi i cvijeće na mezar Alije Izetbegovića. I on hoće nezavisnost? Grohotom se smijem.Prodao bi se za šaku pijeska u pustinji!

ODGOVORITE
Name

Fritz

06.11.2014 18:56

Hej, Baja hej, drma ti se stolica. Nisko si pao jarane, skroz nisko.

ODGOVORITE
Name

Kiklop

06.11.2014 19:36

Baja se protivi svim zakonima fizike. Toliko velik on a maleni oni a on se opet uspije zavuci u g.....u.

ODGOVORITE
Name

Md

06.11.2014 20:07

Milokrad ce prihvatiti i da ga osunete samo daje na vlasti,on bi u savez sa crnim djavlom

ODGOVORITE
Name

mi sami

06.11.2014 20:27

Fino ti stoji zehleno!

ODGOVORITE
Name

Bosanac

07.11.2014 09:54

Tooooo. Znao sam citavo vrijeme da je Dodo bosanac, iako je neko vrijeme glumio nesto drugo. E sad mozemo naprijed. Bravo Baja!

ODGOVORITE