Филип Ђорђевић има сан! Који?

Нападач српске репрезентације и римског Лација Филип Ђорђевић радује се дербију "Вечног града". Иако је до њега остало још два месеца.

Фудбал 07.11.2014 | 14:15
Филип Ђорђевић има сан! Који?

Филип Ђорђевић се одлично снашао у Риму, у Лацију. До сада је постигао пет голова и допринео је да његов тим тренутно заузима треће место у Серији А.

Каже да му Лацио прија као средина, да сви дишу као један и да се нико не издваја као звезда. Ипак, морао је да издвоји једног - Мирослава Клосеа.

"Он је један од најбољих фудбалера на свету", каже 27-годишњи нападач српске репрезентације и саиграч сјајног Немца.

"Лакше је да играш када су око тебе фудбалски зналци", каже Ђорђевић на италијанском језику који је брзо савладао и додаје:

"Научио сам нову реч - согно. То значи сан. Који је мој сан? Да дам гол у римском дербију! Видим да сви овде причају само о утакмици са Ромом иако до ње има још пар месеци (11. јануара, домаћин је, условно речено, Рома)", каже Ђорђевић.

Италијанска лига је Ђорђевићу треће искуство у каријери. Играо је у српској лиги (Суперлиги), потом у Француској, као играч Нанта.

"Мени је у Риму супер! Људи су сјајни, према мени су сви отворени и заиста сам срећан што сам овде. Што се тиче лига, разликују се. У Француској смо више радили на физичкој спреми, а овде, у Лацију, више пажње се поклања тактици, трчању без лопте. Допада ми се играње у Италији", додаје он.

О Клосеу...

"Волим да играм са њим, он је толико важан играч, по мени један од најбољих нападача у свету. Играмо на истом месту, али међу нама нема љубоморе, зависти... Он ми много помаже, често причамо, саветује ме. Како да будем као он? Клосе је тимски играч, много доприноси екипи, готово је ненадмашан у ваздушним дуелима, јак је... Надам се да ћу једног дана бити као он".

Италијанске новинаре је занимало и какве односе има са Албанцима у Лацију - Цаном и Беришом - у светлу инцидената у Београду, током меча Србија - Албанија у квалификацијама за Европско првенство.

"Заиста више ни не помињемо то. За нас је то готова прича, УЕФА је рекла своје, а ми имамо обавезе према клубу у којем играмо", одговорио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар