Filip Đorđević ima san! Koji?

Napadač srpske reprezentacije i rimskog Lacija Filip Đorđević raduje se derbiju "Večnog grada". Iako je do njega ostalo još dva meseca.

Fudbal 07.11.2014 | 14:15
Filip Đorđević ima san! Koji?

Filip Đorđević se odlično snašao u Rimu, u Laciju. Do sada je postigao pet golova i doprineo je da njegov tim trenutno zauzima treće mesto u Seriji A.

Kaže da mu Lacio prija kao sredina, da svi dišu kao jedan i da se niko ne izdvaja kao zvezda. Ipak, morao je da izdvoji jednog - Miroslava Klosea.

"On je jedan od najboljih fudbalera na svetu", kaže 27-godišnji napadač srpske reprezentacije i saigrač sjajnog Nemca.

"Lakše je da igraš kada su oko tebe fudbalski znalci", kaže Đorđević na italijanskom jeziku koji je brzo savladao i dodaje:

"Naučio sam novu reč - sogno. To znači san. Koji je moj san? Da dam gol u rimskom derbiju! Vidim da svi ovde pričaju samo o utakmici sa Romom iako do nje ima još par meseci (11. januara, domaćin je, uslovno rečeno, Roma)", kaže Đorđević.

Italijanska liga je Đorđeviću treće iskustvo u karijeri. Igrao je u srpskoj ligi (Superligi), potom u Francuskoj, kao igrač Nanta.

"Meni je u Rimu super! Ljudi su sjajni, prema meni su svi otvoreni i zaista sam srećan što sam ovde. Što se tiče liga, razlikuju se. U Francuskoj smo više radili na fizičkoj spremi, a ovde, u Laciju, više pažnje se poklanja taktici, trčanju bez lopte. Dopada mi se igranje u Italiji", dodaje on.

O Kloseu...

"Volim da igram sa njim, on je toliko važan igrač, po meni jedan od najboljih napadača u svetu. Igramo na istom mestu, ali među nama nema ljubomore, zavisti... On mi mnogo pomaže, često pričamo, savetuje me. Kako da budem kao on? Klose je timski igrač, mnogo doprinosi ekipi, gotovo je nenadmašan u vazdušnim duelima, jak je... Nadam se da ću jednog dana biti kao on".

Italijanske novinare je zanimalo i kakve odnose ima sa Albancima u Laciju - Canom i Berišom - u svetlu incidenata u Beogradu, tokom meča Srbija - Albanija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Zaista više ni ne pominjemo to. Za nas je to gotova priča, UEFA je rekla svoje, a mi imamo obaveze prema klubu u kojem igramo", odgovorio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar