Колико је судија синоћ оштетио Сити?

Пораз Манчестер Ситија од ЦСКА већим делом је кривица лоше игре ‘Грађана’, али су шампиони Енглеске и доста оштећени у том дуелу.

Фудбал 06.11.2014 | 21:00
Колико је судија синоћ оштетио Сити?

Московљани су на “Етихаду” славили са 2:1, Сити је у том дуелу одиграо веома лоше у одбрани, неубедљиво у нападу и без трунке тимског духа, али су и били жртве судијске грешке.

Изабраници Мануела Пелгринија, који су до краја утакмице остали са деветорицом играча на терену, имали су шансу да преокрену резултат десетак минута пре краја, када је судија направио једну од највећих грешака икада виђених у елитном такмичењу.

Сити је у том тренутку имао играча мање, губио је 2:1, а Серхио Агуеро је кренуо у напад, да би га оштро заиставио Понтус Вернблом. Швеђанин је већ зарадио јавну опомену у том дуелу и судија Тасос Сидиропулос је кренуо да ухвати жути картон, али га је показао погрешном играћу – Сергеју Игнашевичу.

Како је судија толико могао да погреши није јасно, посебно зато што Вернблом и Игнашевич уопште не личе. Играчи Ситија су протестовали код судије, али без успеха, па су Московљани остали са 11 играча на терену.

Поред тога што је Сити оштећен у самом финишу дуела, грешка судије је повела још једно питање, а то је чему служе помоћне судије ако не да исправе или помогну главом. Свима је било јасно да је Вернблом био тај који је направио фаул, сем судији, а да је ЦСКА остао са десеторицом на терену, то би била другачија прича.

Међутим, играчи Ситија су потом погубили све конце, Јаја Туре је добио директни црвени картон због насилничног понашања, Агуеро је зарадио јавну опомену због симулирања, док је и Сами Насри заслужио искључење због свог понашања.

С друге стране, ЦСКА је био ослабљен још пре самог почетка дуела на “Етихаду”, пошто Московљани нису могли да рачунају на Зорана Тошића, због проблема са визом. Ипак, својом игром су заслужили победу и још имају шансу за пласман у наредну фазу, знатно веће него Сити.

Бајерн је већ обезбедио даљи пласман, захваљујући максималном скору после четири кола, Рома и ЦСКА имају по четири бода, а Сити само два.

Коментари / 0

Оставите коментар