Куда иду мреже са Вимблдона?!

Вимблдон је највећи тениски турнир на свету, за који се сваке године врше обимне припреме, како терена, тако и пратећих објеката.

Тенис 07.11.2014 | 10:00
Куда иду мреже са Вимблдона?!

Сваке године поставља се нова трава, као и мреже на сваком терену, па се поставља питање шта се са њима дешава после турнира?

Мреже су дониране фондацији „Wилл то wин“ и биће инсталиране на теренима у Риџент парку, у оквиру тениског центра.

Тако ће највише деца из проблематичних крајева Лондона имати прилику да пребацују мреже преко којих су то исто радили Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафа Надал, Серена Вилијамс, Марија Шарапова и многи други.

Од 2013. године „Wилл то wин“ фондација пружа помоћ и бесплатне часове тениса онима које подржава „Дечија компанија“, а хуманитарни радо од 1996. Омогућава помоћ, едукацију и праксу рањивој деци из унутрашњости, баш као и адолесцентима.

У акцију се укључила и фондација Вимблдона, како би помогла онима којима је то најпотребније.

„Фондација се укључила прошле године са циљем да промени живот људима користећи наследство и ресурсе Вимблдона. Један од главних задатака је побољшање живота снагом спорта, посебно најмлађима и деци која нису имала много прилика. Зато смо одушевљени што млади људи из Лондона већ имају користи од донираних мрежа“, рекла је Хелен Паркер, менаџер вимблдонске Фондације.

Коментари / 0

Оставите коментар