Kuda idu mreže sa Vimbldona?!

Vimbldon je najveći teniski turnir na svetu, za koji se svake godine vrše obimne pripreme, kako terena, tako i pratećih objekata.

Tenis 07.11.2014 | 10:00
Kuda idu mreže sa Vimbldona?!

Svake godine postavlja se nova trava, kao i mreže na svakom terenu, pa se postavlja pitanje šta se sa njima dešava posle turnira?

Mreže su donirane fondaciji „Will to win“ i biće instalirane na terenima u Ridžent parku, u okviru teniskog centra.

Tako će najviše deca iz problematičnih krajeva Londona imati priliku da prebacuju mreže preko kojih su to isto radili Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafa Nadal, Serena Vilijams, Marija Šarapova i mnogi drugi.

Od 2013. godine „Will to win“ fondacija pruža pomoć i besplatne časove tenisa onima koje podržava „Dečija kompanija“, a humanitarni rado od 1996. Omogućava pomoć, edukaciju i praksu ranjivoj deci iz unutrašnjosti, baš kao i adolescentima.

U akciju se uključila i fondacija Vimbldona, kako bi pomogla onima kojima je to najpotrebnije.

„Fondacija se uključila prošle godine sa ciljem da promeni život ljudima koristeći nasledstvo i resurse Vimbldona. Jedan od glavnih zadataka je poboljšanje života snagom sporta, posebno najmlađima i deci koja nisu imala mnogo prilika. Zato smo oduševljeni što mladi ljudi iz Londona već imaju koristi od doniranih mreža“, rekla je Helen Parker, menadžer vimbldonske Fondacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar