Оружаним снагама БиХ потребни и музичари

Министарство одбране БиХ расписало је јуче јавни позив за пријем кандидата у професионалну војну службу у чину официра, а мјеста има за 38 војних лица.

Босна и Херцеговина 06.11.2014 | 14:56
Оружаним снагама БиХ потребни и музичари

Ово је други јавни конкурс за пријем и одабир кандидата из грађанства на официрску обуку, коју Министарство одбране и Оружане снаге БиХ реализују уз помоћ Амбасаде Велике Британије у БиХ и НАТО штаба у Сарајеву.

За кандидате из реда бошњачког народа предвиђено је 13 мјеста у разним пуковима и службама међу којима су веза, техничка и ваздухопловна техничка служба, санитетска и ветеринарска служба, а четири мјеста су упражњења и у музичкој служби.

- За та мјеста потребно је факултетско образовање и то на инструменталним смјеровима за инструменте труба, кларинет, тромбон и хорна - наведено је у конкурсу.У службу би требало да буде примљено и 18 кандидата из реда српског народа, а слободна су мјеста у службама везе, техничкој и интендантској служби за коју је потребно образовање из угоститељске, прехрамбене или текстилне струке.

Највише мјеста је у санитетској служби гдје ће бити примљено пет кандидата са дипломом медицинског факултета.За представнике Хрвата намијењено је шест мјеста, између осталог, у службама за финансије и саобраћај те служби војне полиције.

Коментари / 0

Оставите коментар