Oružanim snagama BiH potrebni i muzičari

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je juče javni poziv za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u činu oficira, a mjesta ima za 38 vojnih lica.

Bosna i Hercegovina 06.11.2014 | 14:56
Oružanim snagama BiH potrebni i muzičari

Ovo je drugi javni konkurs za prijem i odabir kandidata iz građanstva na oficirsku obuku, koju Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH realizuju uz pomoć Ambasade Velike Britanije u BiH i NATO štaba u Sarajevu.

Za kandidate iz reda bošnjačkog naroda predviđeno je 13 mjesta u raznim pukovima i službama među kojima su veza, tehnička i vazduhoplovna tehnička služba, sanitetska i veterinarska služba, a četiri mjesta su upražnjenja i u muzičkoj službi.

- Za ta mjesta potrebno je fakultetsko obrazovanje i to na instrumentalnim smjerovima za instrumente truba, klarinet, trombon i horna - navedeno je u konkursu.U službu bi trebalo da bude primljeno i 18 kandidata iz reda srpskog naroda, a slobodna su mjesta u službama veze, tehničkoj i intendantskoj službi za koju je potrebno obrazovanje iz ugostiteljske, prehrambene ili tekstilne struke.

Najviše mjesta je u sanitetskoj službi gdje će biti primljeno pet kandidata sa diplomom medicinskog fakulteta.Za predstavnike Hrvata namijenjeno je šest mjesta, između ostalog, u službama za finansije i saobraćaj te službi vojne policije.

Komentari / 0

Ostavite komentar