Вучелић би на чело Партизана!

"Примам тај предлог са пуним уважавањем", изјавио је потенцијални опонент Драгану Ђурићу на изборима за председника клуба из Хумске.

Фудбал 06.11.2014 | 15:30
Вучелић би на чело Партизана!

Изборна скупштина ФК Партизан биће одржана до 21. децембра. На тој седници биће формиран нови сазив, који ће одабрати и новог председника.
Према тренутним најавама, очекује се пријављивање неколико кандидата за ту функцију. Потпредседник клуба Миле Јовичић (на слици скроз лево) најавио је сазивање скупштине и у понедељак, без жеље да открије да ли ће се лично кандидовати.

Истог дана, један кандидат јавно је поручио да је спреман за изборну трку. У питању је Милорад Вучелић (66), некадашњи функционер Социјалистичке партије Србије, директор и главни и одговорни уредник недељника "Печат" и бивши званичник клуба из Хумске.

Вучелић (на слици скроз десно) је био члан Управног одбора Партизана од 27. јуна 1995. до 20. маја 2000. године. Од 1997. до 1999. био је и председник Рукометног савеза Југославије.

"Затечен сам вешћу која се појавила, али уједно и почаствован, јер знам да долази од искрених и правих партизановаца који су је пустили у јавност. Предложен сам за председника ФК Партизан, а с обзиром на то од кога предлог стиже, примам га с пуним уважавањем", рекао је Вучелић за "Курир".

"И раније се разговарало да преузмем Партизан. Није то тајна", додао је.

Међутим, будући председник ФК Партизан морао би да буде члан скупштине, коју бира Радна група.

Према садашњем саставу Радне групе, Милорад Вучелић као неко који није члан Скупштине фудбалског клуба нема много шансе, закључује лист.

Истог дана, за "Вечерње новости", Вучелић је такође изјавио да је почаствован, али да са њим до среде нико није разговарао о томе.

Потпредседник ФК Партизан Бранко Ружић, бивши партијски колега Милорада Вучелића, није хтео да се превише бави том темом, називајући је медијском спекулацијом.

"Господин Вучелић и ја се познајемо довољно добро и довољно дуго да он сигурно зна какво је моје мишљење о њему", објаснио је у изјави за дневни лист "Ало" Ружић, који је и бивши Вучелићев партијски колега, а тренутно је председник Извршног одбора СПС.

Хоће ли се Ружић кандидовати за место председника клуба?

"Никад се у животу нисам кандидовао за било коју функцију. Конкретно, што се тиче Партизана, мој став је подавно познат спортској и осталој јавности Србије", објаснио је Ружић.

Коментари / 0

Оставите коментар