Vučelić bi na čelo Partizana!

"Primam taj predlog sa punim uvažavanjem", izjavio je potencijalni oponent Draganu Đuriću na izborima za predsednika kluba iz Humske.

Fudbal 06.11.2014 | 15:30
Vučelić bi na čelo Partizana!

Izborna skupština FK Partizan biće održana do 21. decembra. Na toj sednici biće formiran novi saziv, koji će odabrati i novog predsednika.
Prema trenutnim najavama, očekuje se prijavljivanje nekoliko kandidata za tu funkciju. Potpredsednik kluba Mile Jovičić (na slici skroz levo) najavio je sazivanje skupštine i u ponedeljak, bez želje da otkrije da li će se lično kandidovati.

Istog dana, jedan kandidat javno je poručio da je spreman za izbornu trku. U pitanju je Milorad Vučelić (66), nekadašnji funkcioner Socijalističke partije Srbije, direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Pečat" i bivši zvaničnik kluba iz Humske.

Vučelić (na slici skroz desno) je bio član Upravnog odbora Partizana od 27. juna 1995. do 20. maja 2000. godine. Od 1997. do 1999. bio je i predsednik Rukometnog saveza Jugoslavije.

"Zatečen sam vešću koja se pojavila, ali ujedno i počastvovan, jer znam da dolazi od iskrenih i pravih partizanovaca koji su je pustili u javnost. Predložen sam za predsednika FK Partizan, a s obzirom na to od koga predlog stiže, primam ga s punim uvažavanjem", rekao je Vučelić za "Kurir".

"I ranije se razgovaralo da preuzmem Partizan. Nije to tajna", dodao je.

Međutim, budući predsednik FK Partizan morao bi da bude član skupštine, koju bira Radna grupa.

Prema sadašnjem sastavu Radne grupe, Milorad Vučelić kao neko koji nije član Skupštine fudbalskog kluba nema mnogo šanse, zaključuje list.

Istog dana, za "Večernje novosti", Vučelić je takođe izjavio da je počastvovan, ali da sa njim do srede niko nije razgovarao o tome.

Potpredsednik FK Partizan Branko Ružić, bivši partijski kolega Milorada Vučelića, nije hteo da se previše bavi tom temom, nazivajući je medijskom spekulacijom.

"Gospodin Vučelić i ja se poznajemo dovoljno dobro i dovoljno dugo da on sigurno zna kakvo je moje mišljenje o njemu", objasnio je u izjavi za dnevni list "Alo" Ružić, koji je i bivši Vučelićev partijski kolega, a trenutno je predsednik Izvršnog odbora SPS.

Hoće li se Ružić kandidovati za mesto predsednika kluba?

"Nikad se u životu nisam kandidovao za bilo koju funkciju. Konkretno, što se tiče Partizana, moj stav je podavno poznat sportskoj i ostaloj javnosti Srbije", objasnio je Ružić.

Komentari / 0

Ostavite komentar