''Орлићи'' данас добијају ривале на ЕП

Млада репрезентација Србије у четвртак ће добити ривале у групи Европског првенства 2015. у Чешкој.

Фудбал 06.11.2014 | 15:00
''Орлићи'' данас добијају ривале на ЕП

Жребом у Прагу у четвртак нешто после 18 часова биће одређени састави група за финални турнир фудбалског првенства Европе за младе репрезентације, међу којима је и национални тим Србије.

Поред Србије и домаћина шампионата 2015. године, селекције Чешке, групни распоред чекају још државни тимови Немачке, Енглеске, Италије, Данске, Шведске и Португала.

Изабраници селектора Радована Ћурчића (играчи до 21 године) пласманом на континенталну смотру остварили су огроман успех након што су у двомечу баража надиграли досадашње шампионе, вршњаке из Шпаније.

У првом мечу код куће, у Јагодини, српски омладинци одиграли су против Шпаније 10. октобра без голова, да би у реваншу четири дана касније у Кадизу победили фаворизованог противника 2:1.

Још тада, након неочекиваног резултата и феноменалног успеха, Ћурчић је констатовао да талентована генерација није рекла "последњу реч", али је поручио да екипу неће захватити еуфорија, већ ће настојати да испуњава "један по један циљ" и одмах почети са припремама за ЕП.

"Битно је да се спустимо на земљу, да радимо, јер смо радом и изборили учешће на европском првенству. Када смо почињали квалификације желели смо да будемо међу две најбоље екипе, после тога да стигнемо до баража. Сада, када смо се пласирали на турнир, желимо да прођемо групу. Идемо циљ по циљ, једино тако може да се дође до успеха", рекао је тада Ћурчић.

Извесно је да се сутрашњи жреб у Прагу ишчекује са великим занимањем, а млади репрезентативци Србије и стручни штаб сигурно са много самопоуздања гледају на будуће ривале, ма кога да извуку, јер су сјајном игром и подвигом против Шпаније доказали да равноправно могу да се носе са сваким.

Завршни турнир првенства Европе за младе фудбалере биће одржан у Чешкој следеће године од 17. до 31. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар