''Orlići'' danas dobijaju rivale na EP

Mlada reprezentacija Srbije u četvrtak će dobiti rivale u grupi Evropskog prvenstva 2015. u Češkoj.

Fudbal 06.11.2014 | 15:00
''Orlići'' danas dobijaju rivale na EP

Žrebom u Pragu u četvrtak nešto posle 18 časova biće određeni sastavi grupa za finalni turnir fudbalskog prvenstva Evrope za mlade reprezentacije, među kojima je i nacionalni tim Srbije.

Pored Srbije i domaćina šampionata 2015. godine, selekcije Češke, grupni raspored čekaju još državni timovi Nemačke, Engleske, Italije, Danske, Švedske i Portugala.

Izabranici selektora Radovana Ćurčića (igrači do 21 godine) plasmanom na kontinentalnu smotru ostvarili su ogroman uspeh nakon što su u dvomeču baraža nadigrali dosadašnje šampione, vršnjake iz Španije.

U prvom meču kod kuće, u Jagodini, srpski omladinci odigrali su protiv Španije 10. oktobra bez golova, da bi u revanšu četiri dana kasnije u Kadizu pobedili favorizovanog protivnika 2:1.

Još tada, nakon neočekivanog rezultata i fenomenalnog uspeha, Ćurčić je konstatovao da talentovana generacija nije rekla "poslednju reč", ali je poručio da ekipu neće zahvatiti euforija, već će nastojati da ispunjava "jedan po jedan cilj" i odmah početi sa pripremama za EP.

"Bitno je da se spustimo na zemlju, da radimo, jer smo radom i izborili učešće na evropskom prvenstvu. Kada smo počinjali kvalifikacije želeli smo da budemo među dve najbolje ekipe, posle toga da stignemo do baraža. Sada, kada smo se plasirali na turnir, želimo da prođemo grupu. Idemo cilj po cilj, jedino tako može da se dođe do uspeha", rekao je tada Ćurčić.

Izvesno je da se sutrašnji žreb u Pragu iščekuje sa velikim zanimanjem, a mladi reprezentativci Srbije i stručni štab sigurno sa mnogo samopouzdanja gledaju na buduće rivale, ma koga da izvuku, jer su sjajnom igrom i podvigom protiv Španije dokazali da ravnopravno mogu da se nose sa svakim.

Završni turnir prvenstva Evrope za mlade fudbalere biće održan u Češkoj sledeće godine od 17. do 31. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar