Јечменица на челу Фед куп тима Србије

Татјана Јечменица Јефтић замениће на челу женске селекције Србије Дејана Вранеша, саопштио је ТСС.

Тенис 06.11.2014 | 12:50
Јечменица на челу Фед куп тима Србије

Татјана Јечменица Јефтић нови је савезни селектор Фед куп репрезентације Србије.
Бившу репрезентативку Србије на место селектора женске репрезентације Србије изабрала је Стручна комисија коју је одредио Управни Одбор ТСС, а коју су чинили Топлица Спасојевић, председник УО ТСС, Александар Болић, спортски директор ТСС, Слободан Војиновић, председник Стручне комисије ТСС, Радмило Арменулић, почасни члан ТСС и бивши селектор, и такође бивши селектор Милан Чонкић.

Јечменица је тако по други пут изабрана за селектора, након што је исту функцију обављала периоду од 2005. до 2006. године.

Уз Јечменицу кандидати за место селектора Фед куп тима Србије били су и Биљана Веселиновић, која је већ водила екипу од 1997. до 2004. и Вук Тапушковић, тренер Иване Јоровић.

Јечменица, која је рођена у Новом Саду 1978. године, два пута је наступала за национални тим. Као професионална играчица најбољи ренкинг остварила је 1996. године, када је заизимала 72. место.

Јечменица ће на месту селектора ФЕД куп тима Србије наследити Дејана Вранеша, који је смењен крајем јуна, када је женска репрезентација испала из Светске групе.

Према ранијој најави Јечменица Јефтић би на месту селектора требало да остане до Олимпијских игара 2016. године.

Коментари / 0

Оставите коментар