Ječmenica na čelu Fed kup tima Srbije

Tatjana Ječmenica Jeftić zameniće na čelu ženske selekcije Srbije Dejana Vraneša, saopštio je TSS.

Tenis 06.11.2014 | 12:50
Ječmenica na čelu Fed kup tima Srbije

Tatjana Ječmenica Jeftić novi je savezni selektor Fed kup reprezentacije Srbije.
Bivšu reprezentativku Srbije na mesto selektora ženske reprezentacije Srbije izabrala je Stručna komisija koju je odredio Upravni Odbor TSS, a koju su činili Toplica Spasojević, predsednik UO TSS, Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS, Slobodan Vojinović, predsednik Stručne komisije TSS, Radmilo Armenulić, počasni član TSS i bivši selektor, i takođe bivši selektor Milan Čonkić.

Ječmenica je tako po drugi put izabrana za selektora, nakon što je istu funkciju obavljala periodu od 2005. do 2006. godine.

Uz Ječmenicu kandidati za mesto selektora Fed kup tima Srbije bili su i Biljana Veselinović, koja je već vodila ekipu od 1997. do 2004. i Vuk Tapušković, trener Ivane Jorović.

Ječmenica, koja je rođena u Novom Sadu 1978. godine, dva puta je nastupala za nacionalni tim. Kao profesionalna igračica najbolji renking ostvarila je 1996. godine, kada je zaizimala 72. mesto.

Ječmenica će na mestu selektora FED kup tima Srbije naslediti Dejana Vraneša, koji je smenjen krajem juna, kada je ženska reprezentacija ispala iz Svetske grupe.

Prema ranijoj najavi Ječmenica Jeftić bi na mestu selektora trebalo da ostane do Olimpijskih igara 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar