Коначни резултати избора у понедјељак

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ могла би у понедјељак, дан прије законом предвиђеног рока, потврдити и објавити коначне резултате октобарских општих избора, најавио је данас у Сарајеву предсједник Комисије Стјепан Микић.

Босна и Херцеговина 06.11.2014 | 13:23
Коначни резултати избора у понедјељак

На сједници ЦИК-а Микић је рекао да је Суду БиХ стигло 35 жалби политичких субјеката на одлуке Комисије. "До сада су ријешене 33 жалбе и све су одбијене. Остало је да буду ријешене још двије, претпостављамо током дана", додао је Микић. Према његовим ријечима, уколико Суд БиХ и у ова два случаја ријеши у корист ЦИК-а, изборни резултати биће потврђени и објављени у понедјељак.

"Уколико Суд ријеши тако да ови случајеви буду враћени ЦИК-у на поновно одлучивање или са упутствима шта чинити по тим жалбама, онда ће изборни резултати бити потврђени и објављени у уторак", истакао је Микић. Он је прецизирао да ће, уколико жалбе буду одбијене, ЦИК изборне резултате потврдити и објавити у понедјељак, 10. новембра, у 11.00 часова, након чега ће бити одржана и конференција за новинаре у Парламентарној скупштини БиХ.

Предсједник ЦИК-а је констатовао да ће без обзира да ли ће коначни изборни резултати бити објављени у понедјељак или уторак бити испоштован законом предвиђени рок од 30 дана од одржавања избора. ЦИК је данас уважио жалбе општинских одбора СДА и СДП-а БиХ на одлуку Општинске изборне комисије Бихаћ којом су кажњени за оглашавање у вријеме предизборне тишине и овај предмет вратио Општинској изборној комисији на поновно одлучивање.

Коментари / 0

Оставите коментар