Улагање Словачке у Градску топлану Пале

Амбасадор Словачке у БиХ Јан Пшеница посјетио је општину Пале и том приликом разговарао са начелником Миодрагом Ковачевићем и његовим сарадницима.

Република Српска 05.11.2014 | 18:30
Улагање Словачке у Градску топлану Пале

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић упознао је амбасадора Словачке у БиХ са бројним потенцијалима ове локалне заједнице и разговарао о могућностима сарадње на пољу економије, образовања, привреде и туризма.

Договорено је да се са појединим градовима Словачке изграде партнерски односи, прије свега на пољу образовања, гдје би највећу корист имали факултети Универзитета у Источном Сарајеву који се налазе у Палама.

Ипак, главна тема разговара била је проналажење инвеститора из Словачке који би инвестирао у Градску Топлану Пале.

"Ми би уступили ту комуналну дјелатност, сходно актима које смо прилагодили на посљедњим скупштинама општине, инвеститору који би сигурно имао економски интерес да то ради. Оно што смо ми преузели као обавезу јесте да направимо елаборат када је у питању наша Топлана и да те податке доставимо амбасади Словачке, а ти подаци ће бити представљени заинтересованим инвеститорима на једном економском форуму који ће одржати сљедеће седмице", истиче начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

Амбасадор Словачке у БиХ Јан Пшеница каже да се упознао са ситуацијом на подручју Пала, те да је увидјео на којим се мјестима може остварити међусобна сарадња.

"Постоји могућност сарадње у области енергетике, као и у области зимског туризма. И ми и општина Пале имамо доста потенцијала, као што је Јахорина, која је врло интересантно мјесто и за странце", додаје
Пшеница.

Приликом посјете Палама, словачки амбасадор у БиХ отворио је изложбу фотографија на тему "Устанак словачког народа против фашизма", која је постављена у просторијама Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар