Оптужнице против двојице полицајаца

Основни суд у Брчком потврдио је оптужницу против два локална полицијска службеника због сумње да су у обављању службе, крајем августа прошле године, злостављали грађанина, кога су претходно лишили слободе.

Босна и Херцеговина 05.11.2014 | 16:37
Оптужнице против двојице полицајаца

Вођи интеревентне групе за подршку чији су иницијали С.Х. /46/ стављено је на терет да је оштећеног грађанина М.Т. у центру града, након што је везан уведен у службени аутобомобил ради превоза до зграде полиције, више пута ударио по ногама, док је полицајац у јединици опште полиције чији су иницијали О.М. /34/ оптужен да је оштећеног лактом ударио у главу приликом његовог увођења у зграду полиције.

Секретар Тужилаштва Самир Бегановић изјавио је данас да је "прикупљено довољно доказа за основану сумњу да су оптужени, без икаквог разлога или претходног чина опирања или употребе силе према њима, задали више удараца лицу лишеном слободе, повређујући му тако тјелесни интегритет и грађанско и људско достојанство".

"Резултати проведене истраге показују да употреба силе није била неопходна и искључиво потребна, јер је ово лице било обезбијеђено средствима везивања руку на леђима, уведено у полицијско возило и под надзором и контролом већег броја полицијских службеника", истакао је Бегановић и додао да их Тужилаштво обојицу терети за кривично дјело злостављање у служби.

Рочиште ради саслушања оптужених поводом издавања казненог налога заказано је за 17. новембар.


Коментари / 0

Оставите коментар