Optužnice protiv dvojice policajaca

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv dva lokalna policijska službenika zbog sumnje da su u obavljanju službe, krajem avgusta prošle godine, zlostavljali građanina, koga su prethodno lišili slobode.

Bosna i Hercegovina 05.11.2014 | 16:37
Optužnice protiv dvojice policajaca

Vođi intereventne grupe za podršku čiji su inicijali S.H. /46/ stavljeno je na teret da je oštećenog građanina M.T. u centru grada, nakon što je vezan uveden u službeni autobomobil radi prevoza do zgrade policije, više puta udario po nogama, dok je policajac u jedinici opšte policije čiji su inicijali O.M. /34/ optužen da je oštećenog laktom udario u glavu prilikom njegovog uvođenja u zgradu policije.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović izjavio je danas da je "prikupljeno dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da su optuženi, bez ikakvog razloga ili prethodnog čina opiranja ili upotrebe sile prema njima, zadali više udaraca licu lišenom slobode, povređujući mu tako tjelesni integritet i građansko i ljudsko dostojanstvo".

"Rezultati provedene istrage pokazuju da upotreba sile nije bila neophodna i isključivo potrebna, jer je ovo lice bilo obezbijeđeno sredstvima vezivanja ruku na leđima, uvedeno u policijsko vozilo i pod nadzorom i kontrolom većeg broja policijskih službenika", istakao je Beganović i dodao da ih Tužilaštvo obojicu tereti za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ročište radi saslušanja optuženih povodom izdavanja kaznenog naloga zakazano je za 17. novembar.


Komentari / 0

Ostavite komentar