ЕУ-визија земаља западног Балкана

Потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Берлину да је кључни спољнополитички приоритет Србије пуноправно чланство у ЕУ, а да је визија заједничке европске будућности визија свих земаља на западном Балкану.

Србија 05.11.2014 | 15:11
ЕУ-визија земаља западног Балкана

Дачић је, говорећи на 6. конференцији министара иностраних послова југоисточне Европе у организацији "Аспен института", истакао да је изузетно важно да на путу ка Европи свака земља напредује у складу са сопственим резултатима, без наметнутог уједначавања темпа придруживања.

"Србија настоји да са свим регионима и државама у свету успостави и унапреди сарадњу, али највећу пажњу, природно, посвећује јачању мира и стабилности и унапређењу односа у региону западног Балкана. Посвећени смо решавању свих преосталих отворених питања политичким и дипломатским путем", поручио је Дачић.

Потпредсједник Владе Србије нагласио је да је при томе за регион западног Балкана од изузетног значаја подршка ЕУ изградњи инфраструктурних пројеката који ће омогућити повезивања у области транспорта и енергетике и допринијети већој атрактивности региона за инвестирање.

"Свесни смо да велике светске компаније када разматрају могућности за улагање, посматрају и анализирају регион у целини. Свесни смо да уколико иде добро у економском и политичком погледу нашим суседима, ићи ће добро и нама, и обрнуто", закључио је Дачић.

Коментари / 0

Оставите коментар