Шпановић: Главни циљ је СП у Пекингу

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поручила је да јој је главни циљ наредне сезоне успешно учешће на првенству света у Пекингу 2015. године.

Остали спортови 05.11.2014 | 21:00
Шпановић: Главни циљ је СП у Пекингу

Рекордерка Србије у скоку у даљ нагласила је да ће јој дворанско првенство Европе у марту у Прагу представљати једну од главних "станица' на путу ка Пекингу.

"Имаћу два до три такмицења као припрему за Праг, а свакако да ми је што бољи пласман на првенству света у Пекингу главни циљ за 2015."

"Има много фактора који утичу на сам резултат на такмицењу, али сигурно је да ћемо максималну пажњу посветити свим оним елементима на које директно можемо да утицемо, пре свега мислим на физицку спрему, здравље и све потребне услове за тренинг. Желим да све факторе евентуалног неуспеха и ризика сведем на минимум и да ништа не пропустим слуцају. Добар план је вец пола одрадјеног посла", рекла је Шпановић.

Српска атлетичарка је ове године имала најуспешнију сезону, пошто је поред две историјске медаље освојене на шампионатима света, освојила и европско сребро и избила на прво место према рангирању Алл-атхлетицс.

„Ова сезона је заиста била дуга и напорна, али могу да је оценим као беспрекорну, како због здравља на првом месту, тако и због успешности на такмицењима. После Светског купа у Маракешу, где сам освојила друго место уследила је пауза од три недеље, а сада полако улазимо у тренажни процес који одрадјујемо у Новом Саду“, рекла је Шпановићева.

Српска атлетичарка планира да након потписивања сарадње измедју Атлетског савез Србије и Атлетске федерације Уједињених Арапских Емирата, зимски период одради у Дубаију.

„За мој тим и мене ова година била је веома захтевна и успели смо да изнесемо све до краја баш онако како смо и замислили. Знамо на које ствари треба да обратимо пажњу и на томе ћемо интезивно радити како би се што боље спремили за наредну годину“, закључила је Шпановићева.

Коментари / 0

Оставите коментар