Само ЦР7, Меси и ван Нистелрој су испред! А он је...?

Француз у победи над Ливерпулом стигао до 41. гола у Лиги шампиона. Било му је довољно свега 68 утакмица.

Фудбал 05.11.2014 | 20:30
Само ЦР7, Меси и ван Нистелрој су испред! А он је...?

Навикла је публика у Мадриду само на најбоље, па је и ас какав је Карим Бензема морао да трпи звиждуке на стадиону Сантјаго Бернабеу. Међутим ове сезоне нико и не помишља да се усуди да критикује француског голгетера. Бензема игра у животној форми.

У победи над Ливерпулом постигао је једини гол на утакмици, његов 41. у Лиги шампиона. На свега 68 утакмица (29 голова у 49 мечева у дресу Реала и 12 у 19 сусрета које је играо за Олимпик из Лиона). Само су Лионел Меси и Руд ван Нистелрој до те бројке стигли за краће време. Меси после 61 меча, Ван Нистелрој после свега 45?!

Занимљиво, по тим параметрима Кристијано Роналдо је тек на деветом месту листе (82 утакмице), али пре свега зато што је тек у Реалу експлодирао на пољу реализације – на 55 утакмица у Лиги шампиона у дресу Краљевског клуба нестварних 55 голова!!! Рачунајући и еру у Манчестер јунајтеду Роналдо постиже 0,66 голова по утакмици, Ван Нистелројов просек је 0,91 гол по мечу, Месијев је пао на "скромих" 0,67, док је четврти баш Бензема – 0,60.

Па после неко нек каже да не спаду сам врх!

Ове сезоне на четири меча у Европи постигао је пет голова, у Примери још пет на осам утакмица. Штавише, кад сумирамо целу његову каријеру доћи ћемо до закључка да је шпанска јавност често и претеривала у критикама. Наиме, Бензема у Лиги шаммпиона постиже гол на сваких 113 минута, на лигашком нивоу (било да је питању Примера или Лига 1) на сваких 146. Мало ко се може похвалити таквим цифрама.

Уосталом, Бензема је већ стигао до 14. места на листи најбољих стрелаца у историји Реала. Са 121 голом на 251 утакмици сустигао је Хуанита (401 меч) и Гонзала Игуаина (264).

Коментари / 0

Оставите коментар