Samo CR7, Mesi i van Nistelroj su ispred! A on je...?

Francuz u pobedi nad Liverpulom stigao do 41. gola u Ligi šampiona. Bilo mu je dovoljno svega 68 utakmica.

Fudbal 05.11.2014 | 20:30
Samo CR7, Mesi i van Nistelroj su ispred! A on je...?

Navikla je publika u Madridu samo na najbolje, pa je i as kakav je Karim Benzema morao da trpi zvižduke na stadionu Santjago Bernabeu. Međutim ove sezone niko i ne pomišlja da se usudi da kritikuje francuskog golgetera. Benzema igra u životnoj formi.

U pobedi nad Liverpulom postigao je jedini gol na utakmici, njegov 41. u Ligi šampiona. Na svega 68 utakmica (29 golova u 49 mečeva u dresu Reala i 12 u 19 susreta koje je igrao za Olimpik iz Liona). Samo su Lionel Mesi i Rud van Nistelroj do te brojke stigli za kraće vreme. Mesi posle 61 meča, Van Nistelroj posle svega 45?!

Zanimljivo, po tim parametrima Kristijano Ronaldo je tek na devetom mestu liste (82 utakmice), ali pre svega zato što je tek u Realu eksplodirao na polju realizacije – na 55 utakmica u Ligi šampiona u dresu Kraljevskog kluba nestvarnih 55 golova!!! Računajući i eru u Mančester junajtedu Ronaldo postiže 0,66 golova po utakmici, Van Nistelrojov prosek je 0,91 gol po meču, Mesijev je pao na "skromih" 0,67, dok je četvrti baš Benzema – 0,60.

Pa posle neko nek kaže da ne spadu sam vrh!

Ove sezone na četiri meča u Evropi postigao je pet golova, u Primeri još pet na osam utakmica. Štaviše, kad sumiramo celu njegovu karijeru doći ćemo do zaključka da je španska javnost često i preterivala u kritikama. Naime, Benzema u Ligi šammpiona postiže gol na svakih 113 minuta, na ligaškom nivou (bilo da je pitanju Primera ili Liga 1) na svakih 146. Malo ko se može pohvaliti takvim ciframa.

Uostalom, Benzema je već stigao do 14. mesta na listi najboljih strelaca u istoriji Reala. Sa 121 golom na 251 utakmici sustigao je Huanita (401 meč) i Gonzala Iguaina (264).

Komentari / 0

Ostavite komentar