Лалатовић о стању у Звезди...

Сви знају у како тешким условима функционише Звезда, а ни ја, ни било ко други не може да очекује да сви играчи буду у сваком моменту 100 одсто у свом послу, каже Ненад Лалатовић.

Фудбал 05.11.2014 | 19:15
Лалатовић о стању у Звезди...

Црвена звезда се боље "удала него што се надала" после пакленог лета и ситуације кад је због силних дугова, избацивања из Европе, претило чак и губљење лиценце за такмичење у Суперлиги. Због свега, четири кола пре краја јесени и само два бода мањка у односу на видећи Партизан, тренер црвено-белих Ненад Лалатовић чврсто стоји иза тима и верује да ће он успети успешно да заврши јесен.

Игра у првих 35 првенствених минута на Врачару против Рада је модел којем Лалатовић стреми. Међутим, као и у претходних неколико мечева, један детаљ поремети игру која се брзо разводни. Многи сматрају да је томе узрок недостатак кондиције, а млади тренер уверава да су разлози много комплекснији и дубљи.

- Не волим да се понављам, али за све добро или лоше што може да се догоди у тиму полази из главе играча - не околиша Лалатовић и образлаже. - Да бисте возили аутомобил понекад морате да сипате и гориво. Сви знају у како тешким условима функционише Звезда, а ни ја, ни било ко други не може да очекује да сви играчи буду у сваком моменту 100 одсто у свом послу. Али, баш због такве ситуације и нашег суживота као породице, поносан сам и на њих и на све што су до сада урадили.

Податак да Звезда ове сезоне после 11 кола има шест бодова више него шампионски тим у истом периоду прошле поткрепљује тренеров оптимизам.

- У нашим условима, са притиском који постоји јер, ипак, сви ми бранимо углед Црвене звезде и имамо обавезу да јуримо трофеје, играчи дају углавном максимум и освојили су више бодова него у исто време прошле године тим Славише Стојановића, са Милијашем, Мрђом, Даудом, Нинковићем! Ако судимо по томе, потенцијалу који имамо и појачањима које планирамо да доведе на зиму, онда с правом можемо да се надамо да ћемо одбранити титулу.

А, игра ће и даље варирати из много разлога, истиче Лалатовић.

- Не смемо сада да се оптерећујемо било чиме осим резултатом. Морамо да завршимо јесен победнички, да се стиснемо већ против Чукаричког, који је одличан тим, и да барем останемо на ових минус два. Све је у нашим рукама, а и главама, заиста се надам да ћемо стићи до коте одакле се перспектива боље види - оптимист је млади стручњак.

Лука Јовић је недељни меч са Радом прескочио, јер је стручни штаб проценио да му је био потребан одмор. Лалатовић истиче да сви нападачи имају његову безрезервну подршку.

- Сви они, Ђорђе Ракић, Ђорђе Деспотовић и посебно јер је најмлађи, Лука Јовић знају да имају моје лично поверење, али и да клуб стоји иза њих. Ја знам да ће они трести мреже и до краја јесени, а поготово на пролеће кад буду још једном прошли кроз цео припремни период. И свима је јасно зашто су и колико играли, а још је важније да они верују нама.

За меч против Чукаричког, управа Звезде организује посебну акције "Три звездаша за три бода", где ће сваки власник сезонске карте моћи на меч бесплатно да поведе двојицу пријатеља.

Коментари / 0

Оставите коментар