Lalatović o stanju u Zvezdi...

Svi znaju u kako teškim uslovima funkcioniše Zvezda, a ni ja, ni bilo ko drugi ne može da očekuje da svi igrači budu u svakom momentu 100 odsto u svom poslu, kaže Nenad Lalatović.

Fudbal 05.11.2014 | 19:15
Lalatović o stanju u Zvezdi...

Crvena zvezda se bolje "udala nego što se nadala" posle paklenog leta i situacije kad je zbog silnih dugova, izbacivanja iz Evrope, pretilo čak i gubljenje licence za takmičenje u Superligi. Zbog svega, četiri kola pre kraja jeseni i samo dva boda manjka u odnosu na videći Partizan, trener crveno-belih Nenad Lalatović čvrsto stoji iza tima i veruje da će on uspeti uspešno da završi jesen.

Igra u prvih 35 prvenstvenih minuta na Vračaru protiv Rada je model kojem Lalatović stremi. Međutim, kao i u prethodnih nekoliko mečeva, jedan detalj poremeti igru koja se brzo razvodni. Mnogi smatraju da je tome uzrok nedostatak kondicije, a mladi trener uverava da su razlozi mnogo kompleksniji i dublji.

- Ne volim da se ponavljam, ali za sve dobro ili loše što može da se dogodi u timu polazi iz glave igrača - ne okoliša Lalatović i obrazlaže. - Da biste vozili automobil ponekad morate da sipate i gorivo. Svi znaju u kako teškim uslovima funkcioniše Zvezda, a ni ja, ni bilo ko drugi ne može da očekuje da svi igrači budu u svakom momentu 100 odsto u svom poslu. Ali, baš zbog takve situacije i našeg suživota kao porodice, ponosan sam i na njih i na sve što su do sada uradili.

Podatak da Zvezda ove sezone posle 11 kola ima šest bodova više nego šampionski tim u istom periodu prošle potkrepljuje trenerov optimizam.

- U našim uslovima, sa pritiskom koji postoji jer, ipak, svi mi branimo ugled Crvene zvezde i imamo obavezu da jurimo trofeje, igrači daju uglavnom maksimum i osvojili su više bodova nego u isto vreme prošle godine tim Slaviše Stojanovića, sa Milijašem, Mrđom, Daudom, Ninkovićem! Ako sudimo po tome, potencijalu koji imamo i pojačanjima koje planiramo da dovede na zimu, onda s pravom možemo da se nadamo da ćemo odbraniti titulu.

A, igra će i dalje varirati iz mnogo razloga, ističe Lalatović.

- Ne smemo sada da se opterećujemo bilo čime osim rezultatom. Moramo da završimo jesen pobednički, da se stisnemo već protiv Čukaričkog, koji je odličan tim, i da barem ostanemo na ovih minus dva. Sve je u našim rukama, a i glavama, zaista se nadam da ćemo stići do kote odakle se perspektiva bolje vidi - optimist je mladi stručnjak.

Luka Jović je nedeljni meč sa Radom preskočio, jer je stručni štab procenio da mu je bio potreban odmor. Lalatović ističe da svi napadači imaju njegovu bezrezervnu podršku.

- Svi oni, Đorđe Rakić, Đorđe Despotović i posebno jer je najmlađi, Luka Jović znaju da imaju moje lično poverenje, ali i da klub stoji iza njih. Ja znam da će oni tresti mreže i do kraja jeseni, a pogotovo na proleće kad budu još jednom prošli kroz ceo pripremni period. I svima je jasno zašto su i koliko igrali, a još je važnije da oni veruju nama.

Za meč protiv Čukaričkog, uprava Zvezde organizuje posebnu akcije "Tri zvezdaša za tri boda", gde će svaki vlasnik sezonske karte moći na meč besplatno da povede dvojicu prijatelja.

Komentari / 0

Ostavite komentar