Ево што је УЕФА Србији одузела три бода!

Заменик генералног секретара Фудбалског савеза Србије Небојша Ивковић открио је зашто је УЕФА одузела три бода Србији после регистровања победе над Албанијом са 3:0 службеним резултатом.

Фудбал 05.11.2014 | 18:15
Ево што је УЕФА Србији одузела три бода!

Чим су навијачи утрчали на терен стадиона у Хумској, током прекинуте утакмице Србија - Албанија, постало је јасно да ће наша репрезентација и Савез бити кажњени.
Чим је на терен утрчао и Иван Богданов - није било дилеме да ће нас УЕФА жестоко ребнути.

Навијач који је био један од главних актера прекида утакмице Италија - Србија у Ђенови поново је био трн у оку европске "Куће фудбала", што је у разговору за дневни лист Блиц открио Небојша Ивковић, заменик генсека Фудбалског савеза Србије (ФСС).

У Савез је стигло детаљно образложење казне, којом је, између осталог, "орловима" приписана победа у тој утакмици, али су им и бодови експресно одузети.

"У образложењу на 24 куцане стране таксативно се наводе разлози због којих смо кажњени. У првом плану је упад навијача на терен и употреба пиротехнике, а посебно је апострофирано присуство и улазак на терен Ивана Богданова, изазивача прекида у Ђенови", рекао је Ивковић.

Српска страна спрема жалбу и оцењује да на материјал Дисциплинске комисије УЕФА има доста рупа.

"Описана је детаљно само хронологија догађа и ми смо одмах реаговали најавом жалбе, за шта смо имали три дана. После тога тече рок од пет дана за њено упућивање Комисији за жалбе. Наш правни тим ће сачинити текст жалбе и послати га пре идућег уторка".

Противаргументи које ће ФСС навести су добро познати.

"Комисија се у изрицању казни руководила последицама, а не узроцима инцидента. Кључна ствар је то што је окидач за нереде била тешка провокација Албанаца са дроном. Објаснићемо да није реч ни о каквој државној застави, већ о транспарентом са политичком поруком најгоре врсте".

Притисак врши и албанска страна, која је најавила да ће поднети своје доказе, али то није урадила у предвиђеном року.

"По прописима, они своје доказе могу да доставе и накнадно".

У међувремену, исти лист открио је у понедељак да је против Богданова српска полиција покренула интерну потрагу.

Коментари / 0

Оставите коментар