Evo što je UEFA Srbiji oduzela tri boda!

Zamenik generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Nebojša Ivković otkrio je zašto je UEFA oduzela tri boda Srbiji posle registrovanja pobede nad Albanijom sa 3:0 službenim rezultatom.

Fudbal 05.11.2014 | 18:15
Evo što je UEFA Srbiji oduzela tri boda!

Čim su navijači utrčali na teren stadiona u Humskoj, tokom prekinute utakmice Srbija - Albanija, postalo je jasno da će naša reprezentacija i Savez biti kažnjeni.
Čim je na teren utrčao i Ivan Bogdanov - nije bilo dileme da će nas UEFA žestoko rebnuti.

Navijač koji je bio jedan od glavnih aktera prekida utakmice Italija - Srbija u Đenovi ponovo je bio trn u oku evropske "Kuće fudbala", što je u razgovoru za dnevni list Blic otkrio Nebojša Ivković, zamenik genseka Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

U Savez je stiglo detaljno obrazloženje kazne, kojom je, između ostalog, "orlovima" pripisana pobeda u toj utakmici, ali su im i bodovi ekspresno oduzeti.

"U obrazloženju na 24 kucane strane taksativno se navode razlozi zbog kojih smo kažnjeni. U prvom planu je upad navijača na teren i upotreba pirotehnike, a posebno je apostrofirano prisustvo i ulazak na teren Ivana Bogdanova, izazivača prekida u Đenovi", rekao je Ivković.

Srpska strana sprema žalbu i ocenjuje da na materijal Disciplinske komisije UEFA ima dosta rupa.

"Opisana je detaljno samo hronologija događa i mi smo odmah reagovali najavom žalbe, za šta smo imali tri dana. Posle toga teče rok od pet dana za njeno upućivanje Komisiji za žalbe. Naš pravni tim će sačiniti tekst žalbe i poslati ga pre idućeg utorka".

Protivargumenti koje će FSS navesti su dobro poznati.

"Komisija se u izricanju kazni rukovodila posledicama, a ne uzrocima incidenta. Ključna stvar je to što je okidač za nerede bila teška provokacija Albanaca sa dronom. Objasnićemo da nije reč ni o kakvoj državnoj zastavi, već o transparentom sa političkom porukom najgore vrste".

Pritisak vrši i albanska strana, koja je najavila da će podneti svoje dokaze, ali to nije uradila u predviđenom roku.

"Po propisima, oni svoje dokaze mogu da dostave i naknadno".

U međuvremenu, isti list otkrio je u ponedeljak da je protiv Bogdanova srpska policija pokrenula internu potragu.

Komentari / 0

Ostavite komentar