Најава ЛШ: Бајерн чека Рому, а Сити мора!

Лига шампиона наставља се у среду мечевима 4. кола у групама Е, Ф, Г и Х, а под притиском ће бити екипа Манчестер ситија.

Фудбал 05.11.2014 | 17:15
Најава ЛШ: Бајерн чека Рому, а Сити мора!

Екипа Мануела Пелегринија после три одиграна кола у Лиги шампиона и даље не знају за тријумф.

Уколико желе у осмину финала мораће да се "пробуде" и оправдају реноме који имају, што због квалитета тима, што због чињенице да су актуелни прваци Енглеске.

Прва прилика за то је дуел са московским ЦСКА, где би Сити у случају тријумфа и уз добре весте из Минхена (да Бајерн победи или бар не изгуби од Роме) поново био у игри за пласман медју 16 најбољих.

Менаџер Мануел Пелегрини нада се повратку Франка Лампарда, који је због повреде пропустио четири последње утакмице.

"Радио сам напорно претходних дана и надам се да ћу бити спреман", изјавио је за клупски сајт 36-годишњи ветеран, који је на позајмици из "партнерског" Њујорк Ситија.

Лампард, до летос икона Челсија, постигао је ове сезоне четирти поготка, игра сјајно и навијачи Ситија надају се да би могао да остане до краја сезоне.

Због повреда неизвестан је и наступ Давида Силва и Александра Коларова, који су пропустили недељни градски дерби са Манчестер Јунајтедом.

Са друге стране, руски шампион, који је пре две недеље у Москви надокнадио заостатак од два гола нада се новом изненадјењу, упркос чињеници да се најзаслужнији за тај бод (2:2), Сеиду Думбија, стрелац једног гола и над којим је направљен пенал још није опоравио од повреде и пропустио је дерби са Зенитом у претходном колу.

У исто време Бајерн ће после лекције из савременог фудбала и убедљивог тријумфа у Риму (7:1) дочекати Рому и готово сигурно оверити пласман у другу фазу.

Место у другој фази могу да обезбеде и Челси, који гостује Марибору, ПСЖ против АПОЕЛА, Барселона на гостовању Ајаксу (Луси Суарез се враћа у Амстердам), али и Порто против Атлетика из Билбаа.

Група Е:

Манчестер Сити - ЦСКА
Бајерн - Рома

Табела: Бајерн 9, Рома 4, Манчестер Сити 2, ЦСКА 1.

Група Ф:

ПСЖ - АПОЕЛ
Ајакс - Барселона

Табела: ПСЖ 7, Барселона 6, Ајакс 2, АПОЕЛ 1.

Група Г:

Марибор - Челси
Спортинг - Шалке

Табела: Челси 7, Шалке 5, Марибор 2, Спортинг 1.

Група Х:

Атлетик Билбао - Порто
Шахтјор - БАТЕ

Табела: Порто 7, Шахтјор 5, БАТЕ 3, Атлетик Билбао 1.

Све утакмице почињу у 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар