Najava LŠ: Bajern čeka Romu, a Siti mora!

Liga šampiona nastavlja se u sredu mečevima 4. kola u grupama E, F, G i H, a pod pritiskom će biti ekipa Mančester sitija.

Fudbal 05.11.2014 | 17:15
Najava LŠ: Bajern čeka Romu, a Siti mora!

Ekipa Manuela Pelegrinija posle tri odigrana kola u Ligi šampiona i dalje ne znaju za trijumf.

Ukoliko žele u osminu finala moraće da se "probude" i opravdaju renome koji imaju, što zbog kvaliteta tima, što zbog činjenice da su aktuelni prvaci Engleske.

Prva prilika za to je duel sa moskovskim CSKA, gde bi Siti u slučaju trijumfa i uz dobre veste iz Minhena (da Bajern pobedi ili bar ne izgubi od Rome) ponovo bio u igri za plasman medju 16 najboljih.

Menadžer Manuel Pelegrini nada se povratku Franka Lamparda, koji je zbog povrede propustio četiri poslednje utakmice.

"Radio sam naporno prethodnih dana i nadam se da ću biti spreman", izjavio je za klupski sajt 36-godišnji veteran, koji je na pozajmici iz "partnerskog" Njujork Sitija.

Lampard, do letos ikona Čelsija, postigao je ove sezone četirti pogotka, igra sjajno i navijači Sitija nadaju se da bi mogao da ostane do kraja sezone.

Zbog povreda neizvestan je i nastup Davida Silva i Aleksandra Kolarova, koji su propustili nedeljni gradski derbi sa Mančester Junajtedom.

Sa druge strane, ruski šampion, koji je pre dve nedelje u Moskvi nadoknadio zaostatak od dva gola nada se novom iznenadjenju, uprkos činjenici da se najzaslužniji za taj bod (2:2), Seidu Dumbija, strelac jednog gola i nad kojim je napravljen penal još nije oporavio od povrede i propustio je derbi sa Zenitom u prethodnom kolu.

U isto vreme Bajern će posle lekcije iz savremenog fudbala i ubedljivog trijumfa u Rimu (7:1) dočekati Romu i gotovo sigurno overiti plasman u drugu fazu.

Mesto u drugoj fazi mogu da obezbede i Čelsi, koji gostuje Mariboru, PSŽ protiv APOELA, Barselona na gostovanju Ajaksu (Lusi Suarez se vraća u Amsterdam), ali i Porto protiv Atletika iz Bilbaa.

Grupa E:

Mančester Siti - CSKA
Bajern - Roma

Tabela: Bajern 9, Roma 4, Mančester Siti 2, CSKA 1.

Grupa F:

PSŽ - APOEL
Ajaks - Barselona

Tabela: PSŽ 7, Barselona 6, Ajaks 2, APOEL 1.

Grupa G:

Maribor - Čelsi
Sporting - Šalke

Tabela: Čelsi 7, Šalke 5, Maribor 2, Sporting 1.

Grupa H:

Atletik Bilbao - Porto
Šahtjor - BATE

Tabela: Porto 7, Šahtjor 5, BATE 3, Atletik Bilbao 1.

Sve utakmice počinju u 20.45 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar