Торино зове Љајића!

Торински Тутоспорт тврди да су први човек Бикова Урбано Каиро и тренер Вентура већ кренули у акцију довођења офанзивца Роме.

Фудбал 05.11.2014 | 17:00
Торино зове Љајића!

Тренер Торина Ђампјеро Вентура ставио је име Адема Љајића на листу приоритета за појачање Тороа у јануарском прелазном року пошто му је председник и власник Граната Урбано Каиро обећао двојицу врхунских играча ако прође у шеснаестину финала Лиге Европе и у првенству буде у или близу зоне која гарантује и следеће године излазак на европску сцену.

Љајић је, како пише Тутоспорт, већ дуго играч који се посебно свиђа Вентури, односно да га италијански стручњак види као нападача са огромним потенцијалима.

"За Вентуру је Љајић апсолутни таленат који може да игра у више улога у нападачком реду. Љајић може да полази с крилне позиције, да игра у улози другог шпица или да игра иза леђа центарфора, другим речима, може да пружи нападу Торина квалитет који торинском тиму недостаје", пише Тутоспорт.

Торински лист признаје да преговори о евентуалном преласку Љајића у редове Тороа није нимало једноставан, напротив: "Преговори ће бити врло компликовани. Цена и годишња плата Љајића су на ивици постављених лимита Торина. Такође, Рома још нема јасну идеју о будућности Љајића у дресу Ђалоросих, а и Љајић би, изгледа, преферирао трансфер ван Италије".

Да би Рома уопште села за преговарачко сто о продаји Љајића неопходно је да друга страна понуди најмање десет милиона евра плус још неколико милиона евра на име бонуса који би били разумно достижни. Другим речима, износ који је Рома платила за прелазак српског репрезентативца из Фјорентине. Подсетимо, Љајићева годишња плата у Роми је два милиона евра и његов уговор истиче 2018. године. Такође, истина је да су Адемове амбиције прилично велике и да би прелазак у Торино могао да сматра кораком уназад у његовој каријери као што је тачно да је током претходног прелазног рока одбијао могућност преласка у клубове Бундеслиге, а да је био спреман да узме у разматрање евентуалну селидбу у Шпанију, тачније у Атлетико Мадрид.

С друге стране, газда Торина Урбано Каиро пролази кроз врло берићетан период за његову пословну империју, а у касама клуба је остала и повећана сума новца од продаје Ћира Имобилеа Борусији Дортмунд и Алесија Черчија Атлетико Мадриду. Каиро има амбиције, а и платежне потенцијале да од Торина направи снажан клуб у Серији А са перманентно великим амбицијама и у европским такмичењима, евентуални трансфер Љајића у Торино био био најбољи доказ те његове опредељености. На основу тих чињеница и велике заинтересованости Вентуре за Љајића, у амбијенту Торина се подгрева нада да би на крају у јануару могло да стигне појачање из Роме, барем на позајмицу са правом откупа.

Осим Љајића, на Вентуриној листи се налазе и имена центарфора Милана Ђампаола Пацинија, нападача Јувентуса и италијанског репрезентативца Себастијана Ђовинка и играча Кјева Алберта Палоскија.

А подсетимо, већ дуго се помиње долазак Владимира Волкова из Партизана на зиму за милион евра.

Коментари / 0

Оставите коментар